• Ourense, Spanje

April 2 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C

Vanmorgen een mailtje dat er iemand om 10 uur bij de receptie zou zijn.
    Nou ze kennen niet alleen op Texel het kwartiertje later.
    Een heel aardige jonge vrouw die uitlegde dat er alleen in het seizoen bemensing in de receptie was. Dat begrijp ik goed maar dan moeten ze wel terugbellen als iemand het antwoordapparaat inspreekt of tenminste naar de camping komen.
    Nou ja, ik hoef niemand meer op te voeden
    Rond 11 uur vertrokken richting Verín in Spanje om te tanken, daar is de diesel nog 174,9, maar het pompstation zou volgens Google pas weer om 15.00 uur openen. Het uur later zodra je over de grens gaat hielp ook mee, maar was nog niet genoeg. Dichtbij Verín zag ik een kasteel op een berg, daar wilde ik wel naar toe. Na wat heen en weer rijden had ik de weg naar boven gevonden, maar plotseling stond er een bord dat de weg afgesloten was. Ik kon er wel langs en wilde zien tot waar ik kon komen. Het werd natuurlijk een onverharde, smalle weg, heerlijk!
    Al snel kwam ik door een stuk landschap dat helemaal verbrand was, dat ziet er spookachtig en toch ook mooi uit. Een dan zie je hoe dicht bij die branden aan je route kunnen zijn.
    Bovenaan, bijna bij het kasteel was de afsluiting en kon ik links een nog smallere onverharde weg in waar de route naar Santiago aangegeven werd, nou toch maar niet........ of een smallere weg naar boven, nou dat ook maar niet. Dus bovenaan 3x steken en dezelfde weg terug.
    Inmiddels was de pomp open, wat een verschil in prijs zeg, de goedkoopste diesel in Portugal was gisteren 194,9.
    Nog even een koffie in het Spaanse, smaakte ook erg goed!
    En dan op weg naar Ourense naar een camperplaats achter een hostel. Daar aangekomen zag het hostel er dicht uit, maar de deur naar de receptie was open en er liep een meneer met me mee om de plaats te wijzen. Hij vertelde ook dat de bar van het hostel om 09.30 even open ging, maar dan al snel weer dicht vanwege een feestdag morgen. Oh jee dan zijn de winkels denk ik dicht, ik moest echt water hebben en ook boodschappen doen voor het eten. Dus Octobus weer even aangetrapt om boodschappen te gaan doen, dichtstbijzijnde supermarkt was 10 km verder. Allemaal goed gelukt en dan heerlijk buiten in het zonnetje naast Octobus genieten van het mooie uitzicht. Vandaag niet erg veel gereden, zo'n 110 kilometer, maar toch de hele dag bezig geweest 😃