• Las Arenas

April 6 in Spain ⋅ ☀️ 25 °C

Aan de temperatuur smorgens en savonds kun je goed merken dat je in de bergen bent.
    Gisteravond had ik kramp in een voet, dat krijg ik meestal als ik koude voeten heb, de kachel even aan om op te warmen en dan snel in bed. Vanmorgen was het 11 graden, echt te koud om eruit te komen en vooral te koud om aan te kleden, dus wederom de kachel even aan. Overdag kun je je niet voorstellen dat het zo koud wordt savonds en smorgens want dan is het bloedheet. Ik denk dat het vandaag tegen de 30 graden liep overdag.
    Uitchecken op de camping en eerst maar op zoek naar koffie. Er was gelukkig een bar open, nou ja 'bar' barretjes, hotels en restaurants lijken op skihutten en dat misstaat natuurlijk niet in dit bergdecor met besneeuwde toppen.
    Dan maar beginnen aan de reis van 114 km die 2.49 u ging duren. Hemelsbreed is het maar zo'n 9 km, maar met de auto moet je helemaal buiten om het natuurpark heenrijden. Grappig dat je er op de fiets eerder bent, 2.36 u.
    Het was bepaald geen straf om die mooie route vandaag in omgekeerde richting te rijden.
    Toen ik door een groter dorp/stadje reed dacht ik er opeens aan dat mijn hechtingen nog uit mijn hoofd moeten, ze zitten er al 13 dagen in.
    En zowaar er was een centro de salud en ook nog geopend.
    Gewapend met mijn brief van het hospitaal in Coimbra kwam ik binnen, maar ze konden dat Portugees natuurlijk ook niet lezen. Ze vroegen naar mijn Europapas van de verzekering, nou die had ik na de vorige keer gevonden gewoon op mijn DSWapp. Maar daar waren ze niet tevreden mee, het moest een echte pas zijn want dan konden ze hem scannen en invoeren. Maar ja die had ik niet, nooit gehad, misschien moet ik die aanvragen? Trouwens mijn zorgpas is ook alleen maar digitaal.
    Zij spraken alleen Spaans en ik niet, dat werd een heleboel heen en weren op de vertaalapp. Als ik die pas niet had dan moest ik het zelf betalen. Nou dat leek me geen probleem dan stuur ik het wel door naar de verzekering.
    Uiteindelijk werd ik heel snel geholpen door een hele aardige vrouwelijke arts.
    Terug bij de receptie kreeg ik de faktuur van 13,39, dat is echt heel weinig, daar betaal je in Nederland wel vele malen meer voor.
    Heerlijk vrij verliet ik het centro de salud, ik hoefde nu niets meer te regelen en kon het hele gebeuren achter me laten. Vanmiddag viel ook de korst er nog af, ik denk dat die door de hechting vastgehouden werd.
    Ik zie er weer bijna normaal uit.
    Op naar de Funicular in Poncebos, die gaat 300 meter omhoog door een buis naar het bergdorp Busnel. Het was intussen al 16.00 uur en geen goed idee om dan terug omlaag te lopen. Dus boven heerlijk gewandeld en op een terras in Busnel in de schaduw zitten genieten van al het moois om me heen. Dan ben je al zo'n stuk omhoog gegaan met de Funicular en dan zijn de bergen daar boven nog steeds enorm. Op sommige foto's kun je dat goed zien omdat ik juist een paar mensen er op heb staan.
    Na een heel poosje weer naar beneden met de Funicular en op weg naar de camperplaats die ik uitgezocht had op P4night.
    Na zo'n 10 km zag ik opeens campers op een grote parkeerplaats staan en ben direct afgeslagen. Er zijn hier 6 camperplaatsen en hier sta ik in ieder geval niet alleen.
    Op het terras van de bar die aan de parkeerplaats grenst even lekker een koud 0.0 biertje. Het was alweer een heerlijke dag 😃