• Via Oradour-sur-Glane

April 11 in France ⋅ 🌧 11 °C

Vanmorgen was het bewolkt en beduidend kouder dan de dagen ervoor.
    Navigatie op Luxemburg gezet, kijken hoever ik vandaag kom.
    Maar eerst wilde ik toch nog wat meer van deze omgeving zien, hier ben ik nog nooit geweest, ik rijd meestal snel naar huis en sla dit gedeelte over.
    Het blijft een wonderlijk gezicht dat bos bij het strand. Op de kaart zag ik dat er verschillende meren dichtbij zijn en besloot om het eerste meer heen te rijden. Bij een paviljoen onderweg koffie met een croissantje en langzaam weer de weg vervolgen.
    Gelukkig dat ik dat vanmorgen gedaan heb want het begon na de middag te regenen en dat doet het nog steeds.
    Onderweg lonkte het bord Oradour-sur-Glane me en toen ik er aan kwam bleek het een dorp te zijn dat op 10 juni 1944 door de Waffen SS helemaal verwoest en uitgeroeid is, 652 mensen zijn op die dag gedood. Er is een museum waar vandaan je op de plek van het verwoeste dorp kunt komen waar alles gelaten is zoals het er na 10 juni uitzag. Heel indrukwekkend en ik wilde er graag heen. De rondleiding is er alleen om 14.30 en het was intussen al 16.30. Morgen dan maar. Intussen de website gelezen en daar staat dat ze aan het renoveren zijn in het oude dorp. In de reviews las ik dat je beter in 2027 een bezoek kunt brengen wanneer het allemaal weer klaar is.
    Ik ga het zeker bezoeken, het staat op mijn lijstje voor de volgende keer.
    Als je wat meer wilt weten over Oradour-sur-Glane de link staat hieronder.

Dan nog maar een uurtje rijden, maar dat werd een half uurtje want ik moest nog tanken en geld pinnen.
    Er was een camperplaats op een half uurtje rijden, maar dan moet ik dat morgen weer terugrijden. Dus ik heb nu een plekje gevonden net van de weg af in een dorp waarvan ik niet weet hoe het heet. Norman het fietsje slaapt vannacht gezellig naast me want ik heb geen zin in een natte fiets in de bus morgenochtend.
    Zachtjes tikt de regen op mijn Octodak 🎼🎶🎵