- Tunjukkan perjalanan
- Tambah ke senarai baldiKeluarkan dari senarai baldi
- Kongsi
- Hari 5
- Selasa, 29 Julai 2025 12:05 PTG
- ☁️ 19 °C
- Altitud: 84 m
PolandWarszawa52°13’10” N 21°5’31” E
Warszawa 🇵🇱❤️

En rigtig dejlig dag fuld af oplevelser i rygsækken er ved at tage sin ende. En del af succesen skyldes den offentlige transport her i Warszawa, der bare spiller max. Vi har kørt i metro, sporvogne og busser, og helt uden at gøre noget forkert. Som en skumrens sælgende mand fra Thy ville sige; "Det er næsten for nemt"
Og så er det billigt, meget billigt. 75 minutter for kr. 8,-
Vi startede dagen med den gamle bydel, fantastisk smukt. Vi fik shoppet lidt i en fantastisk te butik, hvor vi sagtens kunne have købt os fattige.
Vi fik set kongeslottet (monarkiet ophørte i 1795),
Vi fik set President paladset, en imponerende bygning
Vi fik set tre kirker, herunder den imponerende Karmeliterkirken, der blev bygget i 1661-1681. Kirken indeholder en del historie omkring Karmeliterordenen.
Karmeliterordenen har en lang historie, der stammer fra eremitlivet på Karmelbjerget i Israel. De kom til Europa under korstogene og spredte sig i løbet af 1200-tallet. I Danmark blev det første kloster oprettet i Landskrona i Sydsverige og senere i byer som Skælskør, Helsingør, Sæby, Aarhus og Assens. Reformationen i 1530'erne førte til, at mange klostre blev opløst, men ordenen har fortsat eksisteret og har også etableret nye klostre i nyere tid
Derefter tog vi ned til floden Wista, og nød noget køligt at drikke og fik hvilet benene.
Vi tog derefter ud til Polens national stadion
Sulten begyndte at melde sig, så på opfordring fra en tidligere kollega, tog vi til Elektrownia Powiśle, som er et gammelt industri område, der i respekt for det originale, er lavet om til et hipt shopping og spiseområde. Her fik vi stillet sulten og set på de fine butikker.
Man mærker tydeligt at Polen er med på beatet, og er i rivende udvikling.
Godt trætte og med 8,5 km gang i benene, er vi nu landet ved camperen, fyldt godt op af indtryk. Vi må også erkende at vi har fået storbyer nok for lige nu, så i morgen søger vi ud i det uvisse med næsen rettet mod landlige omgivelser og natur.
Hvor vi ender, ved vi ikke endnu, men en ting er helt sikkert, tempoet bliver i tomgang🔆Baca lagi