• Nyårsafton

December 31, 2024 in Thailand ⋅ ☀️ 30 °C

Så kom sista dagen på året! Och en dag med lite ärenden- vi behövde lämna in tvätten för sista gången för att hinna få den torr tills vi ska resa i övermorgon. På öarna är det begränsat med tvättmöjligheter på grund av vattenbrist. Vi behövde beställa snorklingsresan, något vi avvaktat med på grund av vind.

På förmiddagen badade vi och fick besök av Sir Scales-a-lot som tog sig ett dopp. Vi fick gjort våra ärenden och bokade snorklingsutflykten med vår favoritrestaurang, ett liten familjeägt ställe vid vägen. Thailändare är mångsysslare och det känns bra att det gick till den gulliga familjen.

Vid 18 började vi göra oss iordning för middag. Var så glad för jag fick sminka Freja och sätta upp håret på Tilde. Kände mig så stolt. Alla var så fina!

Vi hade fått ett reserverat bord närmast scenen. All mat ingick, mycket var förberett men de hade även BBQ där de wokade medan man såg på. Synd att vi alla var så mätta. Efterrättsbordet var traditionella rätter som skulle ge tur, en del sticky rice och färggranna bärliknande pluppar gjorda av mungbönor.

Som underhållning var det två inhyrda kineser som stollade sig och hade magiunderhållning. De hade även traditionella dansare. Resortchefen höll tal och delade ut priser och vi vann ett doftljus.

Det var mysigt men vi stannade inte till tolvslaget, dels var vi trötta och sen visste vi också att vi behövde gå upp tidigt dagen efter. Vi hörde alla fyrverkerierna från sängen.