• Resan till Bangkok

January 8 in Thailand ⋅ ☀️ 32 °C

Igår var det dags att påbörja resan mot Sverige genom att ta oss till Bangkok. Vi har nämligen valt att bryta ner det lite.

Vi började med frukost och packning innan vi checkade ut och blev sittande i hotellrestaurangen i väntan på att bli upphämtade. Vid 12 beställde vi fruktshakes, pommes och vårrullar, bara nått enklare för det var inte så väldigt länge sen vi åt frukost.

Vid 13 blev vi upphämtade, väskor och allt, av två salenger och körd ut till piren där vi åkte longtail över till andra sidan. Det tog 20-30 minuter, inte lång tid alls. Väl framme blev vi hänvisade till en privat van med midjebälte som körde oss till flygplatsen. Det tog drygt en timme och kändes enormt bekvämt. Jag pekade ut gummiträden när vi körde förbi.

Vi var på flygplatsen ett tag innan det var dags att gå igenom securityn. När Viggo skulle ta ut sina elektroniska saker upptäckte han en kackerlacka i sin väska. Vi har ingen aning om hur länge den varit där eller var den kom ifrån. Efter securityn packade vi ur hans få saker, skakade dem och vände väskan uppåner men vi såg ingen mer. Det känns som att vi kanske ändå ska packa upp packningen utomhus väl hemma i Sverige, jag vet inte.

Väl framme i Bangkok, Don Meaung Airport, fick vi väskorna snabbt. Även här hade vi bokat transfer i förväg. Jag måste erkänna att jag tittade på hur vi kunde ta oss med citytrain men jag såg inget som låg precis i anslutning till flygplatsen, man var tvungen att gå en bit även om det bara var nått kortare, och sen var det byte för att komma till vårt hotell. Jag är glad att vi tog transfer, det funkade supersmidigt och vårt flyg landade vid 19 och vi var alla väldigt trötta.

När vi checkat in på hotellet gick vi ut och åt mat på en pizzeria som låg precis i anslutning. Det var precis lagom. Freja, som gör sitt bästa att äta glutenfritt, tog kött, pommes och gogonzolasås och jag tror hon var nöjd. Eftermiddagen låste vi in oss på rummen och det dröjde inte länge innan alla sov djupt.