Sweden Arvika station

• Day 3

Arvika & Aussichtsplattform 🏘️

October 21, 2024 in Sweden ⋅ 🌬 13 °C

Heute waren wir in Arvika und auf der Storkasberget-Aussichtsplattform.

Die Aussichtsplattform ist zwar nur 13 Meter hoch, liegt aber 183 Meter über dem Meeresspiegel, wodurch man eine gigantische Aussicht über Arvika, den Glasfjorden und unser Umland hat.

Wieder daheim haben wir unsere Vogelfutter-Station aufgefüllt und unsere Halloweendekoration ergänzt 🎃

Mit Hotdogs und Glögg nimmt dieser windige, aber wunderschön herbstliche Tag ein Ende 🌙

• Day 1

Home Sweet Home 🫎

October 19, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 11 °C

Wir sind da ! Nach 11 Stunden sind wir in Sulvik angekommen. In Vännacka gab es als Highlight des Tages noch 2 Elche am Straßenrand zu sehen 🫎

Im Supermarkt haben wir noch für unser Abendessen eingekauft und lassen den Abend jetzt gemütlich mit Bier und einem Film ausklingen 🍺

Gute Nacht !

• Day 10–11

Arvika

August 11, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 19 °C

Vorbei am Glaskogen Naturreservat landen wir in Arvika. Das Naturreservat im Westen der schwedischen Provinz Värmland umfasst ein Gebiet von fast 29.000 Hektar (davon etwa 6.400 Hektar Wasserflächen) und liegt im Grenzgebiet zwischen den Gemeinden Arvika, Eda, Säffle und Årjäng.
    Arvika ist mit seiner Einwohnerzahl bevölkerungsmäßig die zweitgrößte und mit seiner Fläche die flächenmäßig drittgrößte Gemeinde der Provinz Värmlands län.
    In Arnika stehen wir direkt am Hafen mit Blick aufs Wasser. Wir entschließen uns heute hier zu bleiben und nicht zurück zu fahren. Stattdessen sehen wir uns in dem Städtchen um und machen eine große Geocache Runde mit mehren ALCs, Tradis und zwei Wherigos.

• Day 5

Dag 6

August 3, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 22 °C

We liggen goed op schema dus we slapen uit tot 9.15 uur. Om 11.00 uur peddelen we het meer over naar weer een lang landtransport. 5km, waarvan 1,6km omhoog. Daarna langs een asfaltweg. We komen aan bij het meer Gransjön. Prachtig, we zijn er helemaal alleen. Dan volgt het een na laatste landtransport van deze reis. 1,3km over een een mooie weg. Af en toe komt er een auto voorbij. We zien al dagen prachtige vlinders maar zien wijzig vogels en insecten op vervelende dazen na. Op moment dat we denken waar we het meer op moeten ligt er een boot en staan er bordjes waarop duidelijk staat dat we niet welkom zijn, weer terug dus de weg op. We lopen nog een stukje en Almar wil het liefst gewoon alle spullen uit de kano halen de kano over de stenen tillen en alles weer inladen. Ik besluit toch even zonder kano wat verder te lopen om te kijken of daar een instapplek is. En die is er 6 minuten lopen verderop. We moeten wel de kano nog even een heuvel op huffen, maar daarna kunnen we de kano met wieltjes en al zo het water in rijden. Een Duitser staat erop ons daarbij te helpen en we maken een kort praatje. We peddelen Övra GLa op opzoek naar een slaapplek. Almar bekijkt een drietal eilanden, maar helaas niet geschikt om te kamperen. Het laatste eiland is dicht begroeid, maar als we eromheen varen zien we een mooie plek met vuurplaats. Als we alles uitgeladen hebben zien we een plek die wat meer in de luwte ligt en ook met vuurplek, dus we verplaatsen naar een paar meter verderop. De tent wordt opgezet, eten wordt gekookt. En dan is er nu weer tijd om te ontspannen, morgen weer verder.Read more

• Day 4

Dag 4

August 2, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 15 °C

We staan om 7.30 uur op en om 9.00 uur zit alles ingepakt in de kano en vertrekken we van het mooie eilandje. Ca. 20km Glafsfjorden oversteken. Almar wil graag een pauze op een eilandje, dus daar drinken we na een uur koffie. Het is een prachtig eilandje. We peddelen verder en als we stoppen voor de lunch komen we Angela en Thomas tegen, ze zijn om 7.00 uur vertrokken. Wij steken het meer recht over en gebruiken de kajakpeddels, daarmee maak je meer snelheid. Na de lunch is het nog een uur naar het landtransport. De kano weer uit het water en op het karretje, even pauze en daar gaan we. We hebben aan het touw van de kano een stok waarmee we de kano trekken. Het is even zoeken naar de route. Het eerste stuk loopt langs een drukke weg, maar het is duidelijk dat de Zweden gewend zijn aan mensen die een kano achter zich aanslepen. Als er van voor en achter een auto tegelijk aankomt stop de auto aan onze kant van de weg en wacht rustig tot de andere auto’s op na gepasseerd zijn. Na ca. 1 km slaan we rechtsaf een onverharde weg op. Door de zin: “Dit stuk van 4km gaan voor een groot deel omhoog dus neem voldoende water mee.” hadden we kunnen weten dat het niet 100 meter omhoog was. Net als het moment dat we vrij aan het begin een groep frisse vrolijk babbelende Vlamingen met hun kano’s op hun weg naar beneden kruisen en die ons zeggen dat we nog wel een stukske te gaan hebben. Maar dat we bijna de gehele 4km (volgens Angela was de beklimming 6,3km) een bepakte kano omhoog zouden moeten huffen hadden we niet verwacht. Achter elke bocht loopt de weg even stug verder omhoog. We komen Angela en Thomas weer tegen en ook die hebben het pittig. We passeren ze en buffelen verder. Opeens voel ik een pijn in mijn linkerbeen op een plek waarvan ik niet wist dat die bestond. Almar moet het even alleen doen, gelukkig is het meest steile deel achter de rug. We zijn blij als we na 2 uur het meer S Örsjön bereiken. Nu een korte uitpuf pauze gaat de kano weer het water in en al snel vinden we een fijn eilandje om te overnachten. Almar zet de tent op, ik kook, we willen even zwemmen, maar het water is heel koud en wat troebel, dus het wordt een halve duik. Nu even ontspannen en genieten van het prachtige uitzicht.Read more

• Day 2

Dag 3

July 31, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 22 °C

We ontbijten pakken rustig in. We hebben nog tijd genoeg tijd, dus we wandelen met Angela naar een meertje waar Thomas, Scott en Lucas aan het vissen zijn. Ik lees even mijn boek en we lopen op tijd terug naar basecamp. De bus wordt ingeladen en we rijden naar de plek waar we na het inpakken van de kano de vetrekken. We hebben met Angela, Thomas, Scott en Lucas afgesproken te proberen de eerste avond samen door te brengen. Maar voor nu gaan we allemaal ons eigen tempo en eigen weg. De route vinden met de kaart is even wennen dus het is nog wat zoeken. En niet overal hebben we bereik. Het is een flink groot meer en het waait, dus flinke golven, maar na een tijdje komen we tussen wat eilandjes en heerlijk in de luwte. Het is hier prachtig! We vinden het eerste landtransport. Alles uit de kano, kano op de kar, alle spullen weer in de kano en lopen maar. 1,3 km. Als we een steile heuvel zien gaan we toch even denken of we niet te ver zijn doorgelopen. Samen met de jongens die echter ons lopen wordt toch besloten dat we afslag net voorbij gelopen zijn. Alles weer uit de kano, kano het water, alles weer in de kano en pedellen maar weer. Een prachtig stukje tussen twee hoge rotsen door naar een prachtig meertje. Klein meer, dus al snel bij de volgende landtransport van 250 meter, maar de kano kan niet op het karretje, dus na wat aanmoediging dus ik het aan en tillen we de kano boven ons hoofd en tillen we hem tussen de bomen door naar de andere kant. Samen met Angela en Thomas brengen we alle spullen over en stappen weer de kano in, opzoek naar een plek om te overnachten. We peddelen het hele meer over, maar geen plek dus terug naar waar we het meer opgingen. Vlak daarbij vinden we een eilandje met plek en veel grote rode mieren maar het is even niet anders. Het is al laat dus we eten vriesdroog. Er wordt een kampvuur gemaakt, jongens vangen een visje. Visje en worsten gaan op het vuur. Drankjes worden gedeeld, een heerlijk begin van de vakantie.Read more

• Day 1

Dag 1 en 2: Kalenberg - Arnhem - Gängene

July 30, 2024 in Sweden ⋅ ⛅ 23 °C

isteren met de auto naar Arnhem waar we met een uur vertraging op de bus stappen richting Zweden. Tijdens het wachten ontmoeten we een moeder en zoon en twee vrienden die ook meegaan. We vormen een mooi clubje. Om 19.30 uur vertrekken we. Rond middernacht een korte stop in Duitsland. Om 3.00 uur op de boot naar Kopenhagen. Om 6.00 uur op de boot naar Zweden. Ik ga even uit de bus naar het dek en als ik daar zo in mijn eentje sta zie ik drie bruinvissen zwemmen. Fantastisch. Natuurlijk geen telefoon bij me, want de overtocht duurt maar 20 minuten, dus geen foto. We stoppen nog even om te lunchen en laatste boodschappen te doen en rijden dan door naar basecamp. Wat een fijne plek. We zetten de tentjes op, krijgen kaartlees instructies en boot instructies. Even een uurtje rommelen en dan met een groot deel van de groep barbecueën. Ons deel van de groep vertrekt pas om 13.15 uur morgen, dus morgen alle tijd om rustig op te starten en in te pakken.Read more

• Day 14

Jössefors

July 25, 2024 in Sweden ⋅ ⛅ 21 °C

Så er vi i Sverige igen, hvor vi har fundet en plads ved Jössefors idrætsforening. Vi havde ellers regnet med at overnatte i en lystbådehavn i Arvika, men det var sådan noget fancy noget hvor der skulle bookes, og da vi holdt ved porten og ville booke, så var alt optaget!
    Her, i Jössefors, holder vi så til 0kr, og klarer os selv 😂 her er også mere fredeligt, da det er en blind vej det ligger ved!

• Day 4

Ankunft in der „Natur pur“ (Glaskogen)

July 18, 2024 in Sweden ⋅ ☀️ 18 °C

Gut angekommen wurden wir nicht nur von der wunderschönen Umgebung sondern auch von einem vollausgestatteten Zimmer bzw. Haus überrascht (Clemi: Alles besser als erwartet😍💪, Sorgen waren umsonst😜). Naja aber besser Vorsicht als Nachsicht🫶🏼
    Nachdem wir unsere Linen überzogen haben, genossen wir noch die Ruhe und den Blick auf den See inkl. Blutmond😍
    Ein aufregender Tag geht zu Ende✨

• Day 7

Leinenweberei Klässbols

June 28, 2024 in Sweden ⋅ ☁️ 19 °C

Heute erwachen wir bei Regen und lassen das Schwimmen ausfallen, schade. Jeder frühstückt für sich und wir machen uns auf den Weg zur Leinenweberei. Die Route führt uns über kurvenreiche und recht einsame Straßen. Die Leinenweberei ist nach 1,5 Stunden erreicht. Ein Rundgang zeigt und erklärt das Leinenweben und noch heute wird dort für das Königshaus produziert. Am Ende der Tour sind wir mit dem Leinenweben vertraut und im Besitz einiger guter Stücke und der Geldbeutel etwas schlanker. Ein sehr interessanter Ausflug den wir mit einer Kaffeepause im anliegenden Kaffee krönen.Read more

Join us:

FindPenguins for iOSFindPenguins for Android