- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 21
- Tuesday, September 27, 2022 at 11:00 PM
- ☁️ 17 °C
- Altitude: 43 m
SpainJardins de la Reina Victòria41°23’30” N 2°10’8” E
Allmänt om Barcelona

Vi hade inte planerat att åka till Barcelona alls så därför hade vi inte tänkt ut mycket att göra här. Med några dagar då vi faktiskt inte gjorde nästan något utan låg på playan eller bara tränade och vilade. Men de gångerna vi åkte in till stan av Barcelona såg vi lite coola grejer.
Även här använde vi Citymapper som app för att enkelt åka Metro genom staden, inte alls svårt, de e enklare metron här än i storstäder som London och Paris. Biljett köper man i biljettautomat innan man går in genom genomfarterna. Man kan köpa ett litet kort med 10 singeltjejer som kan vara användbart om man är där lite längre och tänker man kommer åka lite. Annars kostade en singelbiljetter typ 25 kr.
Tips på ställen:
Park Güell - En härlig park tyckte vi att chilla runt i med mycket vacker konst från Güell. Dock har jag av familj hört att de tyckte det inte alls var så trevligt för att det var så mycket folk och man inte riktigt fick en bra upplevelse. Så jag tror att det te beror på vilken säsong man är i Barcelona om denna parken är värd att besökas eller inte.
Sagrada Familia - En mycket vacker kyrka som efter 200 år fortfarande inte är färdigbyggd… snabba. Vi gick bara fram och tillbaka utanför vilket bara det är fint för den är så otroligt vacker. Men insidan har jag fått höra ska vara ännu mer spektakulär, speciellt när det är soligt ute. Kyrkan var stängd dagen vi var där så det blev inte att vi åkte dit igen och gick in. Det är för en annan gång vi kommer till Barcelona.
La rambla - En mycket känd gata med stor alé över. Många affärer och saker som händer längs gatan. Här är det också väldigt mysigt att äta en kvällsmat på en av alla restauranger längs vägen.
La Boqueria - En stor marknad som öppnas upp när man går längs La rambla. Absolut ett måste att besöka när man väl går den gatan ner mot vattnet. Marknaden är stor och under ett tak om det skulle regna. Det finns mat i mängder och olika sorter, frukter, nötter, godis osv osv. Väldigt mysigt!
Parc de la Ciutadella - En väldigt härlig park där det var någon sorts festival när vi var där. Därför vet jag inte riktigt hur det ser ut vanligtvis om det är ofta såhär eller bara tillfälligt. Men där fanns matstånd av många olika sorters streetfood och väldigt mycket attraktioner för barn. Saker som sålde allt möjligt och massa folk.
Font Magica de Montjuïc - En fontän alla bör åka till en kväll när solen gått ner när de är i Barcelona. Det är så vackert och fridfullt att sitta där och kolla på när det visas en vattenshow av olika färger med musik till.Read more