• Frida Berg

FRIDANDA I EUROPA

Et 104-dags eventyr af Frida & Amanda Læs mere
  • MONACO

2. oktober 2022, Monaco ⋅ ⛅ 22 °C

Idag har vi varit i Monaco! Det va blandat. Ibland inte alls så imponerande som man hört men om man är på rätt ställen är det otroligt vackert och om man ser de rätt ställena märker man också att landet har 30 % miljonärer i sin befolkning. Det är lyxiga yachtar, bilar och hus. Coolt att ha varit här om bara för en dag 😁Læs mere

• MONACO

2. oktober 2022, Monaco ⋅ ⛅ 22 °C

Idag åkte vi tåg till Monaco, tog cirka 25 min! Det fanns ett mysigt område uppe vid Monte Carlo slottet med mysiga gator och utsikt över havet och alla båtar! Stranden var också fin och mysig! Det var fint så men var inte överdrivet imponerad annars! Hade inte själv velat bo där! 😂Læs mere

• NICE --> GENOVA

3. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 23 °C

Imorse tog vi tåget vid 8,35 för att komma till Genova. Allt gick bra och som planerat och vi kom fram till ett hostel som var väldigt trevligt. Vi napade en stund och sedan gick vi ut för en promenad längs Genova hamn och innerstad (en del av den iaf). Genova är alltså inte en ganska liten by eller så längs havet utan Italiens 6e största stad så de tog oss lite tid att fatta hehe. Men vi letade efter Gelato i typ 50 minuter men till slut hittade vi ett ställe (vi letade på fel ställen).Læs mere

• NICE —> GENUA

3. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 23 °C

Idag åkte vi från Nice till Genua. Jag trodde Genua var en liten by vid havet men på vägen dit läste jag att det var Italiens 6:e största stad. Inte så liten som jag trodde. Vi kom till hostlet och jag fick en bra känsla, dem var trevliga och det var mysigt och låg mitt bland massa andra smågator. Nära stan och hamnen. Jag somnade lite där på eftermiddagen och sen gick vi ut för att kolla runt i stan. Det var en liten chock, inte alls som jag trott. Det var så små gränder mellan alla hus och husen var höga så var väldigt mörkt mellan dem. Där fanns små fruktaffärer och andra grejer. Sen kom vi ner till hamnen. Det fanns liksom ingen strand utan det var bara hamn just där. Om man skulle komma till stranden var man tvungen att ta tåget 15 min. Men mysig stad tkr jag! På kvällen köpte vi mozzarella, tomat, prosiutto crudo, avokado och gjorde mackor! Inte mackor på bilderna som ni ser. Det åt vi till lunch🤓Læs mere

• GENUA

4. oktober 2022, Italien ⋅ 🌙 15 °C

Väldigt trevlig dag! Vi gick guidad tour! Guiden var rolig och intressant att lyssna på! Gruppen som vi gick med var söta så det var kul! Vi gjorde det hela dagen. Sen gick vi och åt gelato med några från gruppen. På kvällen åt vi resturang med Isa från Nederländerna. Kul😍🎉Læs mere

• Allmänt om Italien

4. oktober 2022, Italien ⋅ ☀️ 22 °C

Allmänt om Italien (Genova, Cinque Terre, La Spezia, Pisa, Garda, Verona)

Italien, Italien, Italien - mycket att se och många ställen som är fantastiskt vackra. Vi åkte runt till flera olika städer och byar och kan verkligen rekommendera Italien. En liten del av mig har blivit förälskad i det enkla sättet att leva genom att ta det i ett lungt tempo men också den goda maten och deras passion för vin. Verkligen ett land jag kommer komma tillbaka till igen och igen!

GENOVA
    I Genova bodde vi på ett hostel som hette “Manena Hostel Genova”. Det var ett väldigt trevligt, enkelt och billigt hostel nära till stadens olika saker att se.

Free walking tour - På hostlet erbjöds det en free walking tour vilket är en guidad tour genom Genova där man i slutet får lägga en frivillig peng till guiden. Denna guiden var otroligt motiverad och väldigt duktig på sitt jobb, det var en händelsefull och informativ promenad. Denna guiden och touren kan man dock bara ta om man bor på det hostlet vi bodde på eller 3 specifika hostel som ligger i närheten.

Via Garibaldi - En huvudgata i Genova som är väldigt känd för att vara så bred om man jämför dem med de andra smågatorna i statsdelen där folk boedde väldigt trångt. Fin gata att gå på men mycket coolt, stora pampiga byggnader.

Gelato - ÄT GLASS, JAG ÄLSKAR GLASS. Eller Gelato heter det iofs i Italien.

CINQUE TERRE
    När vi åkte med tåget mellan de 5 byarna som tillsammans är Cinque Terre bodde vi utanför detta område på ett hotell med familjen i Deiva Marina. Ett litet område som var väldgit tyst och stilla som man jämför med alla människor som bodde i Cinque Terre området och som åkte där fram och tillbaka.

Det är enkelt och inte allt för dyrt att köpa en tågbiljett som man sedan kan använda hela dagen för att åka mellan de coola havsbyarna som tillsammans har satt Cinque Terre på kartan. Det är mysiga gamla fiskebyar med otroliga utsikter över havet och restauranger som skapar idyller längs västkusten. Tågluffebiljetterna gäller även på dessa tågen om man har ett sådant.

LA SPEZIA
    När man kommer förbi Cinque Terre och längre ner längs kusten kommer man till en större stad som heter La Spezia som är mer till den som vill gå en större stad och shoppa eller göra ärenden. En mysig stad med flera olika markets som poppar upp längs gatorna.

PISA
    Ja, vad ska man säga om Pisa mer än att man inte ska missa det lutande tornet. Det var ungefär bara det vi såg där, sedan körde vi vidare. Coolt att se och att ha varit där. Men mer gjorde vi inte.

GARDA
    Här bodde vi i egna lägenheter med våra föräldrar och småsyskon på “Appartmenti Rustico”. Bra lägenheter med en mysig trädgård med två pooler och solstolar vi kunde njuta lite av. Nere i byn Garda vid vattnet var det väldigt mysigt att strossa runt på de små gatorna med alla de små butikerna som säljer allt från kläder, väskor, skor till inredning och möbler. Längs med vattnet finns det flera restauranger att sitta och njuta på. Mysigt mysigt!

VERONA
    En stad nära Garda vi besökte under några timmar. Mitt i staden står ett stort atrium som ser ut som Colosseum i Rom. Här kan man också shoppa med lite mer kända, stora affärer. Vi kände inte att det var en jätterolig stad.

• GENOVA

4. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 23 °C

Idag har vi gått en tour med en väldigt härligt guide tillsammans med flera personer från några olika hostel i stan. Det va väldigt intressant och roligt så vi fick testa lite Italiens mat och mer info kring vad som verkligen är Italienskt och vad det är för skillnader i landet. Mycket historia kring Genova som stan men även landets historia. Vi gick igenom nästan hela staden på några timmar och man fick prata med lite nytt folk och lära känna fler som är på resa. Det var väldigt kul. Efter touren gick vi tillsammans med en ny kompis, Isa från Nederländerna, och tog en drink och sedan gick vi tillbaka till hostlet och tog en nap pch dusch innan vi tre gick ut och käka mat på en restaurang. Rolig dag!! 😁😁😁Læs mere

• GENOVA --> DEIVA MARINA

5. oktober 2022, Italien ⋅ ☀️ 23 °C

Idag lämnade vi Genova på förmiddagen för att ta oss till en liten liten by längs havet för att här möta upp våra föräldrar och småsyskon som äntligen kommer hit 😁 Vi anlände tidigare än dem och hade inte bokningen på hotellet så vi fick ta det lungt vid havet någon timme kannan vi fick krama om familjerna 😇

Efter de blev det ett dopp i poolen som va superkall och sedan ett dopp i havet som var betydligt varmare. En kvällspromenad och kvällsmat på en pizzeria med riktigt bra äkta Italiensk pizza 😍 Självklart avslutades det hela med Gelato 🍦

• CINQUE TERRE

6. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 22 °C

Idag har vi åkt fram och tillbaka mellan byarna i naturreservatet Cinque Terre, mycket mycket vackert faktiskt. Jag, mamma o pappa gick på en led mellan två av byarna och det var AMAZING, de va otroligt vackert med naturen och havet liggandes i varje bukt 😍

/ Amsterdam

• LA SPEZIA

7. oktober 2022, Italien ⋅ ☀️ 23 °C

Idag blev det en trip till La Spezia, en liten stad lite ifrån där vi bor. Sen åkte vi till den sista av dem 5 kuststäderna, den vi inte varit i och badade vid klipporna. På kvällen åt vi pizza på samma ställe som vi åt första dagen🍕Læs mere

• DEIVA MARINA —> PISA —> GARDA

8. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 22 °C

Idag bytte vi boende till Gardasjön, vi svängde inom Pisatornet. Och resten av dagen var det mest åka bil. Vi stannade och lunchade mackor på en parkering. Vi kom till lägenheterna runt 18 så tog vi ett dopp i jacuzzin. På kvällen lagades det pasta hemma så åt vi på balkongen och spela yatzy🍇🍓🍒Læs mere

• VERONA

10. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 20 °C

Idag åkte vi till Verona under dagen för att kolla in staden och den coola 'gladiatorarenan' som man tyvärr inte kunde gå in i. Men nuförtiden är det alltså Musikaler där, SUPERCOOLT!

kvällen var det barn / vuxen kväll så syskonen gick ner och åt ute själva nere vid vattnet i Garda. 🤩

/Amsterdam

• GARDA

11. oktober 2022, Italien ⋅ ☁️ 21 °C

Idag var det solardag, föräldrarna åkte på egen utflykt och vi var kvar vid poolen. Vi gick på en promenad också, i kvarteret och sen åt vi gelato🍦🍨

• GARDA —> VENEDIG

12. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 21 °C

Idag sa vi hejdå till familjerna😪 tråkigt men känns kul att fortsätta vår resa iaf! För oss bar det av mot Venedig. Hostlet kändes fräsht och bra, sover i ett 6 kvinnorum. På kvällen gick vi ut på promenad men vi kom mest till industriområde, sen åt vi kvällsmat 🥰Læs mere

• VENEDIG

13. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 20 °C

Idag har vi gått hela dagen i Venedig, slog vårt rekord i hur många steg vi tagit på en dag, runt 30 000 blev det 🤪

I Venedig är det väldigt vackert, de e en mysig stad. Att gå runt är mysigt nästan överallt på ön där. Vi gick genom kanalerna och de fina torgen som finns där.Læs mere

• VENEDIG

14. oktober 2022, Italien ⋅ ⛅ 20 °C

Idag åkte vi till en liten ö utanför Venedig som heter Murano, känt för tillverkning av glas i alla möjliga olika former. Vi gick till en ”glass factory” och kollade när dem gjorde lite grejer, väldigt coolt. Dem sa att för att kalla sig ”master” så var man tvungen att ha 25 års erfarenhet. Sen gick vi runt, åt gelato och på kvällen åkte vi tillbaka till Venedig. När vi kom till hostlet träffade vi vår rumskompis så bjöd hon in oss på lite häng med några andra, från Canada, Australien, Nederländerna och Tyskland, kul!🥰Læs mere