• www.jezuiti.sk
  • www.jezuiti.sk

Misia India 2018

III. dobrovoľnícka cesta do jezuitskej misii do městečka Manvi v Indii Read more
  • Trip start
    July 18, 2018

Myšlienka

July 18, 2018 in Slovakia ⋅ 🌬 21 °C

Pred desiatimi rokmi sa z túžby naplniť misijné poslanie jezuitskej rehole začala Misia India. Štyri skupiny dobrovoľníkov v rámci nej putovali do Indie, kde pomohli vybudovať jezuitskú misiu v Manvi v indickom štáte Karnataka. Okrem toho sa z Misie India zrodilo aj občianske združenie Cesta domov.
    Martina Grochálová 17.11.2018

• MISIA INDIA 2018

July 19, 2018 in Slovakia ⋅ ⛅ 24 °C

„Štrnásti slovenskí dobrovoľníci dnes začínajú svoju misijnú skúsenosť v Indii. Prosíme, pamätajte na nás v modlitbe a držte nám palce, aby všetko dopadlo, ako má.“

Choď dlhšou cestou - je to príležitosť na zázrak. (Neri Oxman)

Leteli sme z Viedne priamo do Bengalúru. Večer sme poďakovali Bohu za šťastný let a prosili sme o požehnanie na čas ktorý strávime v Indii. V evanjeliu sme čítali aby sme svoje jarmo dali Bohu... Bože zverujem ti mne zverených ľudí, prácu, čas, ... seba!

• Projekty

August 2, 2018 in India ⋅ ⛅ 24 °C

Pokračujeme v práci dobrovoľníkov občianskeho združenia Cesta domov pretkanej trochou manuálnej práce (nostalgické obzretie sa za históriou, keď bola na prvom mieste manuálna práca). Prosíme o modlitby aj za pani kuchárku, aby sme mali čo jesť, pretože sa zranila.Read more

• Kanakal

August 10, 2018 in India

Dnes sme navštívili sirotinec s deťmi s vírusom HIV, ktoré neochoreli vlastnou vinou. Odovzdali sme im listy od slovenských podporovateľov a dve hodiny sme pracovali spolu s rehoľnými sestrami, ktoré sa o ne starajú. Ľudia sa ich boja pre ich chorobu, preto sú na okraji mesta. Momentálne nemajú ani jedného kresťana.Read more

• Cesta domov

August 20, 2018 in India ⋅ ⛅ 27 °C

Začala sa nedeľa, oddychový čas pre nás dobrovoľníkov. Pre kňazov naopak – včera sa rozpŕchli do najvzdialenejších kútov, aby priniesli chudobným Krista. Išli sme spolu s nimi do dedín. Napriek tomu, že ľudia nič nemajú, dostali sme veľa – srdečné privítanie, skromnú večeru, čisté duše nezaťažené našou civilizáciou...Read more