• dag 8 - vanaf Chiry-Ourscamp

27. mai 2019, Frankrike

Heerlijk geslapen. Half 7 op, inpakken, optuigen en ontbijten. We willen beetje km's maken vandaag aangezien er morgen regen is voorspeld. Kwart voor 8 vertrekken we. Er staat een stevig windje, verder is het prima weer. Na zo'n anderhalf uur bereiken we Compiègne, de stad van Jeanne d'Arc. Hier gaan we de Jacobskerk in voor een stempel. Daarna lekker bakkie koffie en weer op weg. Eerst nog een leuk stuk op het jaagpad maar al snel volgen weer grote stukken met akkerbouw. We hebben deze omgedoopt tot 'Franse Polder'. Het komt over als de polder, maar dan gaat alleen de weg wel omhoog (en naar beneden, maar zo'n fikse tegenwind merken we daar een stuk minder van). Best pittig, de volgende stad waar we een stempel willen halen is Clermont. Deze stad ligt op een heuvel en dat merken we goed. Het laatste stuk naar de kerk wordt als steiler en alleen maar kasseien. Eenmaal in de kerk is er helaas niemand. In de straat vinden we bij de boekhandel het 'bureau vallée', hier worden we doorverwezen naar het Gemeentehuis, stukkie omlaag naar het Gemeentehuis dus. Hier ontvangen de door ons begeerde stempel. Het begint al wat te worden.

Tijdens onze pauze zijn we driftig op zoek naar een geschikte plek om te overnachten. Vanwege de verwachte regen hebben we geen zin om de tent op te zetten. Internet doet het heel slecht, en als het werkt vinden we weinig. We besluiten naar Hondainville te gaan. Daar is een camping die mobil homes verhuurd, wel aan de prijs, 75 euro, maar we gaan dit toch maar doen. Even bellen of ze plek hebben, geen punt.