• dag 9 - vanaf Hondainville

28 мая 2019 Π³., Ѐранция β‹… 10 Β°C

Goedemorgen
    Nat πŸ˜…, goed matras, eerst maar koffie β˜•
    Ook al was het bed wat kort, we hebben prima geslapen en worden uit ons zelf net voor half zeven wakker. Er was voorspeld dat het 's nachts ging regenen, dan tussen 8 en 14.00 uur minder regen en daarna weer een hoop regen. Dat was gisteren, het weer heeft zich bedacht en na een mooie start van de dag begint het om kwart voor acht te regenen. We stonden net om het punt om te gaan fietsen. Dan maar eerst koffie maken en kijken of het droog wil worden. Na een fikse bui klaar de lucht en tegen half negen vertrekken we. De camping waar we zijn ligt zo'n 5 km van ons spoor. 5 km over een hele drukke weg. Ik heb op de kaart gezien dat we ook de eerste rechts kunnen nemen en dan min of meer rechtdoor om zo weer op ons spoor te komen. We zijn nog maar net naar rechts of we komen op een klein landweggetje steil omhoog. Zo steil dat we allebei de turbostand van de fiets met liefde gebruiken. De eerste keer, tot nu toe hebben we alles in eco gefietst op even hele korte stukjes na bij bijvoorbeeld een druk kruispunt.

Was dit misschien toch niet zo'n handige keuze? Bovenop de heuvel (voelt als berg) blijkt dat de keuze prima was. We zijn direct op ons spoor zonder naar beneden te gaan. We moesten dus zo'n klim maken. Dat scheelt. Het lijkt alsof de buien aardig aan ons voorbijgaan. Bij Saint Geneviève weer een behoorlijke klim, behoorlijk lang. We gebruiken onze tourstand (stand 2). Met continue die dreigende luchten wil je toch niet te lang doen over zo'n klim. Vlak voor Andeville begint het te regenen. We schuilen, toch al behoorlijk nat geworden, onder een boom. Als de regen stopt rijden we Andeville binnen. Kijken of we hier koffie kunnen drinken, helaas. We moeten doorrijden naar Meru. Bij het verlaten van Andeville begint het weer te regenen en het stopt pas als we in Meru een tentje vinden voor koffie. Even de fietsen onder de zonnewering zetten en binnen opdrogen. Het is een plek waar veel (oudere) lokale bevolking komt en in mum van tijd hebben we aanspraak, moeten we over onze reis vertellen en wordt ons 'bon courage' en 'bon route' gewenst.
    Π§ΠΈΡ‚Π°Ρ‚ΡŒ Π΄Π°Π»Π΅Π΅