Mosnes
 2 июня 2019 г., Франция ⋅ 31 °C
 2 июня 2019 г., Франция ⋅ 31 °C
						Maar al snel is half twee, tussen de graanvelden, bloody hot. Zo heet dat mijn factor 50 en 100 het er maar moeilijk mee hebben. Ondanks de hitte dan toch maar weer een jas aan en water gooien op jeЧитать далее
dag 15 - vanaf Mosnes
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 16 °C
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 16 °C
						Na zo'n heerlijk lome avond aan de rivier worden we deze ochtend met regen wakker. Toch wel fijn dat de weersvoorspelling, droog in de ochtend, kans op bui in de middag, niet klopt. We weten nu ookЧитать далее
vette hap en hoe nu verder?
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 17 °C
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 17 °C
						Na de koffie Blois in, de regen wil niet stoppen, we hebben honger en gaan een eettentje zoeken. Omdat we niet echt wat vinden doen we maar een kebabzaakje. Niet echt heel lekker, maar stilt de hongerЧитать далее
Beaugency
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 21 °C
						Op internet vinden we bij Beaugency een camping met bungalows en een telefoontje leert dat ze deze voor ons voor een nacht beschikbaar hebben. Fietsen gaat prima en er moet zelfs gestopt worden omЧитать далее
boodschappen
 3 июня 2019 г., Франция ⋅ 21 °C
						Dan gaat Mario de tent opzetten om te drogen en ga ik het stadje in voor boodschappen. In het stadje zijn de meeste winkels, inclusief het supermarktje, op maandag dicht. Dan maar naar de groteЧитать далее
vanaf Beaugency
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 18 °C
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 18 °C
						De voorspelling was weer regen in de middag. Dus het regende vannacht en vanmorgen. Wij lagen heerlijk droog, beetje dun matras maar verder uitstekend. Fietsen staan ook droog, dat pakt lekker in.Читать далее
Orléans
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 22 °C
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 22 °C
						Orléans, we hadden op internet gevonden dat er een (pelgrims)fietsroute vanuit Scandinavië naar Santiago gaat die over Orléans gaat. Bij het Office de Tourism in Orléans, net naast de, wederomЧитать далее
Vallée-route
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 25 °C
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 25 °C
						Voor we richting appartement fietsen gaan we weer smeren. Het is behoorlijk warm. We gaan weer langs de Loire fietsen, maar de Vallée route loopt ten zuiden van de Loire en wij fietsen ten NoordenЧитать далее
Mardié
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 19 °C
 4 июня 2019 г., Франция ⋅ 19 °C
						Even een stop bij zo'n giga Leclerc supermarkt en dan, na 50 km fietsen, het appartement verkennen. Met de code die we hebben gekregen kunnen we een sleutelkastje openen bij hek naast eenЧитать далее
dag 17 - rust
 5 июня 2019 г., Франция ⋅ 13 °C
 5 июня 2019 г., Франция ⋅ 13 °C
						dag 18, vanaf Mardié
 6 июня 2019 г., Франция ⋅ 11 °C
 6 июня 2019 г., Франция ⋅ 11 °C
						6 uur weer ons wekkertje gevolgd door het ritueel van inpakken, ontbijten en fietsen optuigen. Acht uur fietsen we weg en nadat we eerst zo'n vijf km langs een drukke weg fietsen komen we aan deЧитать далее
Hommel redden
 6 июня 2019 г., Франция
						Tegen half elf komen we met stralend weer aan in Sully-sur-Loire. Heerlijk gegeten en koffie gedronken. Een bij probeert nectar te halen uit het bloemetje op de kaart. Valt daarbij min of meer 'flauw'Читать далее
Stoelen
 6 июня 2019 г., Франция
						Als we weer verder fietsen komen we overal stoelen tegen in het bos. In het dorp Ouzouer-sur-Loire zien we er nog veel meer, meer iedere tuin wel een. De een nog bonter dan de ander en er zijn er ookЧитать далее
beessies
 6 июня 2019 г., Франция
						We fietsen weer verder, soms met een stevige wind tegen. Het fietspad gaat een stuk van de Loire af en we spreken af dat wanneer het pad weer terug is bij de Loire, we lekker aan de waterkant gaanЧитать далее
Gien
 6 июня 2019 г., Франция
						We gaan de brug over een doen uitgebreid lunchen en koffie in Gien. Wij zijn best vroeg en onze eindbestemming is nog geen 20 km verderop.
Pont Canal de Briare
 6 июня 2019 г., Франция
						Na een zeer relaxte middagpauze gaan we weer terug de brug over. Op naar het laatste stuk langs de Loire. Als we vlakbij Briare zijn, wat natuurlijk weer aan de andere kant van de Loire ligt, stuitenЧитать далее
Chocolatier
 6 июня 2019 г., Франция
						Net aan de overkant gaan we op het terras zitten van een luxe chocolatier / 'tearoom'. Plots staat Mario op, er komt een boot aan, die moét op de foto.
verwarring
 6 июня 2019 г., Франция
						Dan gaan we richting ons hotel. Als de navigatie zegt dat we er zijn, zien we rechts een redelijk groot hotel. Bijzonder, dacht dat we bij een piepklein hotelletje hadden geboekt. Maar prima, er komtЧитать далее
Couscous eten bij Couscous
 6 июня 2019 г., Франция
						We eten in ons hotelletje dat al 30 jaar door onze gastvrouw, samen met haar man, gerund wordt. Ze doet het nu eigenlijk alleen. Haar man is al 2 jaar ziek en ligt nu alweer een maand in hetЧитать далее
dag 19 - vanaf Briare
 7 июня 2019 г., Франция
						Omdat er gisteren voorspeld was dat het vanaf een uur twee gaat regenen willen we vroeg weg. We hebben afgesproken om zeven uur te ontbijten. Zes uur wekkertje, aankleden en alle spullen naar benedenЧитать далее
To rain or not to rain?
 7 июня 2019 г., Франция

Als we net buiten Briare zijn duiken de bordjes '3' van Eurovelo fietsroute nummer 3 al op. Bijzonder, die zouden er toch niet zijn?
We maken er graag gebruik van en kunnen, ondanks het weer, goedЧитать далее
Ferrières-en-Gâtinais - Monsieur Yves
 7 июня 2019 г., Франция
						Om tien voor twaalf worden we hartelijk ontvangen door monsieur Yves en hebben we 70 km op de teller staan. 's Middags wat boodschappen doen. Even wat lekkers halen voor ons en Vincent en Samantha dieЧитать далее
Montargis
 8 июня 2019 г., Франция
						Relaxed om half negen de wekker, Mario doet de luiken open en Monsieur Yves komt broodjes brengen en om half negen gaan we ontbijten. Na het ontbijt even het winkelcentrum aandoen en dan Montargis in.Читать далее
afsluiting
 8 июня 2019 г., Франция
						's Avonds bij de kiosk pizza's bestellen en hele avond buiten gezeten, teven genieten van de wijn die we van Monsieur Yves hebben gekregen.
weer naar huis
 9 июня 2019 г., Нидерланды ⋅ 20 °C
 9 июня 2019 г., Нидерланды ⋅ 20 °C

Dat was het dan, na alles in en aan de auto te hebben gemaakt nog een ontbijtje en een uitgebreid 'au revoir' van Monsieur Yves. Dan in de auto terug naar Nederland.
Rond zes uur thuis, verwelkomtЧитать далее