• Franeker - Witmarsum - Bolsward - Workum

28 luglio 2024, Olanda ⋅ ☀️ 21 °C

Rond 10.15 uur vertrokken uit Franeker en besloten om niet naar Harlingen te gaan, maar richting de meren. Via een route met smalle watertjes en bruggen max 2.50 doorvaart hoogte, dus komen geen grote schepen tegen. 1x bij passeren onder een brug 2x flink iets geraakt met de bodem, verteld de eigenaar die er naast woont dat de brug net nieuw is en ze er eergisteren ook een betonblok met uitstekend staal uit het water hebben gehaald...duidelijk nog een stuk vergeten. Gelukkig doet alles het nog en geen water in de boot dus we kunnen rustig verder. In Parrega om 15 uur de boot aan de kant gelegd zodat Jeroen de formule 1 kon kijken en ik mijn dagelijkse rondje lopen. Dat is wel een dingetje met dat varen, je zit de hele dag. Het was weer top weer, hele dag vol in de zon en goed smeren, maar we zijn niet verbrand. Om 17.30 uur arriveerden we in Workum waar we bij watersportwinkel " de Liefde" konden tanken en een passanten plaats hebben voor vanacht. Dit keer in de haven en niet midden in het centrum. We zijn in totaal vandaag 38 bruggen gepasseerd. Na hapje eten op de boot, rondje gelopen en een lekkere koffie op het plein gescoord.Leggi altro