• עוד גלפגוס

9. april 2023, Ecuador ⋅ ⛅ 29 °C

נפרדנו בצער מהאניה והמשכנו לעוד סיור ב Galapaguera de Cerro Colorado בסאן קריסטובל.
    זו חווה של צבי ענק שאוכלים פרות קטנים וירוקים שהם רעילים לאנשים.
    הם ענקיים - בני 150 שנה בממוצע והמים שלהם נקבע לפי הטמפרטורה בה שהתה הביצה. ההבדל בין הזכרים והנקבות הוא מעלה אחת, כך שאם כדור הארץ מתחמם, יש יותר נקבות והצבים מתרבים יותר מהר.
    מתמטיקה פשוטה של צבים!
    טיילנו במוזיאון Interpretation Center בסאן קריסטובל.
    התאכזבנו לגלות שאין שם מזגן.
    מצד שני, היו שם הסברים מרתקים על ההיסטוריה של האכיפלג: איך גילו אותו, מה חשב דרווין, בית הכלא שהיה כאן והאתגרים שיש ל 25,000 התושבים של היום.
    המשכנו באופן עצמאי לאי Santa cruz - זה האי האמצעי. במקור, התכוננו להיות באי סאן קריסטובל, אבל הזמנתי מלון באי הלא נכון. קורה...
    לכן נאלצנו לנסוע בסירה קופצת מאד (שעתיים).
    עמדנו בזה יפה ולא הקאנו.
    חייל הים, קורס חובלים, קחו אותנו - אנחנו מוכנים!
    סנטה קרוז מפתיע לטובה, אי שנראה יותר מסודר, מלון מגניב עם בריכה ומלא מסעדות.
    היינו בחוף tortuga - היה הרבה סחף אז קשה היה לראות מתחת למים, אבל אני נשבעת שהיה סנפיר (כנראה צב ים) שהיה ממש קרוב.
    היו שם גם איגואנות עצומות ששחו ושקנאים שהסתובבו להם בסבבה.
    יש פה מסעדות מעולות (חבל שלא הספקנו לבדוק את כולן). אכלנו פיצה שעידו בחר והצלחנו כולנו ביחד לסיים רק חצי...
    טיילנו במכתשים שנוצרו באי בגלל קריסה של שכבות לבה, היינו בעוד פארק צבים El Chato שיש בו גם מנהרות לבה וגם ראינו ינשוף!
    היינו בחוף El Garrapatero שנמצא בקצה העולם. כמה ציפורים באו לבקר אותנו עד לשם ותועדו כמובן.
    חזרנו בסירה הרבה פחות קופצת לסאן קריסטובל.
    יובל בטוח שהוא ראה דולפינים בדרך, למרות שהם אמורים לחיות רק בצד הצפון מערבי של האכיפלג.
    אחד מהם (יובל או הדולפינים) התבלבל. אתם יכולים לבחור...
    ו... טסים חזרה ליבשת.