• Kim J. Nielsen
  • Solrun Stokke
  • Kim J. Nielsen
  • Solrun Stokke

Baltikum

Vi rejser gennem Baltikum på langs. Turen starter i Vilnius og går siden over Riga og Tallinn, før vi sejler til Helsinki. Leia mais
  • Tallins gamle bydel

2 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ☀️ 21 °C

Eller nærmere bestemt hele Old Town. Vi har både gået på den gamle bymur, set slotte, gamle midelalderbygninger, kirker, og set hvor Dannebrog faldt ned.

• Europas ældste apotek

2 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ⛅ 21 °C

Ingen ferie er komplet uden en tur på apoteket for at cheke hvad de har. Og hvad de dog havde. Der var både flagermusblod, tørret hundelort og syltede pindsvin. Og Aspirin. For dette apotek er Europas ældste fungerede apotek der har ligget i samme bygning hele tiden. Man ved ikke eksakt h or gammelt det er, men i 1422 havde det allerede haft 3 ejere! Man fejrer således 600 års jubilæum i år. En del af apoteket er derfor lavet til museum, hvor gamle genstande er udstillet. Apoteket I byen var det første sted man kunne købe marcipan, og man kan stadig købe både marcipan og hovedpinepiller der.Leia mais

• Telliskivi

2 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ⛅ 22 °C

Telliskivi er en bydel, som også kaldes den kreative by. Et sammensurium af startups, værksteder, caféer og streetart.

• Naissaar Ø

3 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ⛅ 21 °C

Vi har taget en båttur ud til en ø med meget historie. I middelalderen var det kvinder der regerede her. I 1913 og frem til første verdenskrig begyndte man at bygge nogle kæmpe fæstning og batterier til at beskytte St.Petersburg. Man erklærede den tilogmed som en sovjetisk Republik i 1917, som kom bolschevikene og jagede dem væk, så blev det sovjetisk militær område, og til sidst åben for folk igen. Vi tog en tur rundt øen med militær køretøj for at se fyrtårn og ruiner.Leia mais

• Lennusadam søfartsmuseum

3 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ⛅ 22 °C

Under 3 kæmpe kupler, som tidligere har fungeret som hanger for militær vandfly, er idag indrettet et imponerede søfartsmuseum, med fokus på den militære del. Udstillingens største attraktion er en komplet ubåd, men der er også talrige interaktive faciliteter. Hele udstillingen er opbygget i 3 etager, under vandet, vandlinjen og over vandet. Det betyder også at joller og bøjer svæver i luften.Leia mais

• Olde Hansa

4 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ☀️ 24 °C

Sidste aften i Tallinn bliver nydt på byens nok mest berømte restaurant, Olde Hansa. Vi fik vildsvin, hjort, elg og bjørn, direkte fra middelalderen. Og en lille kop honningøl.

• 4 dage med spa

5 de agosto de 2022, Estônia ⋅ ⛅ 27 °C

I Tallinn har vi boet på et Spa hotel. Spa/poolområdet kan mest beskrives som en mellemting af et romersk bad og Lalandia. Det er pompøst med søjler, store statuer af nøgne mænd og damer, masser af saunaer, en poolbar med masser af drinks, og masser af børn. Alt i alt en underlig kombination. Specielt med alkohol, børn, og ingen livredder eller opsyn. Men lækkert med en udendørs pool.Leia mais

• Suomenlinna

5 de agosto de 2022, Finlândia ⋅ ⛅ 24 °C

Knapt er vi kommet til Helsinki, før vi tager båd videre til øen Suomenlinna. Her ligger resterne af et stort fæstningsværk Sveaborg, som gennem historien har forsvaret hele 3 forskellige stater, Sverige, Rusland og Finland. Der ligger stadig et militærakademi på øen, men der er i dag mest et yndet udflugtsmål for storbyens indbyggere. Vi brugte en hel dag der på at bade, drikke Ø-øl og udforske.Leia mais

• Hele Helsinki på en halv dag.

6 de agosto de 2022, Finlândia ⋅ ☁️ 19 °C

Dagen I dag startede med regn, så vi startede også dagen med lidt tiltrængt afslapning. Fa solen kom frem igen blev det til en gåtur for st kigge på bygninger og få frokost i markedshallen. Vi hoppede på en laksesuppe og en rensdyrskebab med ris.Leia mais

Final da viagem
    7 de agosto de 2022