• JV' tur til USA

July 24 in France ⋅ ☁️ 21 °C

JV rejse til USA:
    I sin udgave fra 26. november 1866 annoncerede Le Figaro, at "en skibsreder fra Nantes" havde besluttet at chartre Great Eastern i et år til 14 rejser. Hans mål var at transportere tusindvis af amerikanere, der var ivrige efter at besøge Verdensudstillingen i Paris, som var planlagt fra 1. april til 3. november 1867. For at promovere dette krydstogt inviterede skibsrederen, Jules Despecher, Jules Verne til at deltage i rejsen.
    Den 26. marts 1867 gik Jules Verne, ledsaget af sin bror Paul, ombord på dette oceandamper. Den transatlantiske overfart fra Liverpool til New York, hovedattraktionen på denne rejse, ville blive en række undren og frygt for forfatteren: "Jeg har hamstret følelser til resten af ​​mine dage." Dag efter dag tog forfatteren noter om skibets position, den tilbagelagte afstand, passagererne, underholdningen, men også og især om selve Great Eastern. Hans privilegerede status tillod forfatteren at besøge og opdage maskinrummet i selskab med kaptajnen og maskinmesteren Cyrus West Field.