Martujlski waterval
July 24, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 25 °C
Rode lampjes
July 24, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 25 °C
Na het bezoek van de waterval reden we terug naar Kransjka Gora en zagen we het olielampje rood flikkeren en het accu lampje rood staan. Dus olie gecheckt en dat was goed. Wegenwacht gebeld en na eenRead more
Canyoning in Nomenj
July 25, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 24 °C
Vroeg opgestaan op de parkeerplaats bij de garage om met de trein naar Nomenj te gaan, waar we werden opgepikt om te gaan canyonen. Er stond erg weinig water in de canyon, het is droog zoals overalRead more
Bijkomen in Bled
July 25, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 32 °C
... en heel lang in de telefonische wachtrij staan van de ANWB
Radovljica!
July 25, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 33 °C
Uiteindelijk hebben we een hotelovernachting kunnen vinden in Radovljica, een dorpje dichtbij Bled waar we toch al heen wilden en er was een goede busverbinding! Het dorpje staat bekend om hunRead more
Wandeling in de Mostnica kloof
July 26, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 25 °C
Overnachten in Srednja Vas v Bohinju
July 26, 2022 in Slovenia ⋅ ☁️ 20 °C
Een overnachting met gemengde gevoelens. Heel mooi uitzicht en mooie locatie, maar ook vlagen van rioollucht en een wc die helemaal is overgenomen door kolonies aan vliegjes.
Change of plans
July 27, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 27 °C
Vanochtend stonden we vroeg op, klaar om de berg Vogel te beklimmen, maar het regende en er was veel mist. Toen besloten we om door te rijden naar Ljubljana en later terug te komen voor de hike.Read more
Opstaan in Šempeter v Savinjski Dolini
July 28, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 22 °C
Hier hebben we twee nachten gestaan om uit te rusten, Marleen was niet zo lekker. Fijne plek, Kubb gespeeld en wasjes gedraaid!
Maribor aan de rivier
July 29, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 30 °C
Vanochtend zijn we doorgereden naar het oosten. Een super mooi plekje aan het meer naast een restaurant, waar je gratis mag staan als je blijft eten. Hier ook een dagje gerelaxed omdat ik nietRead more
Bierfontein 😏
July 30, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 24 °C
Op de weg van Maribor naar de volgende slaapplaats nog even gestopt in Zalec, waar ze een bierfontijn hebben. Je koopt een mok met een chip erin die je op de fontein plaats en er wordt lokaal bierRead more
Sjoeleboele
July 30, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 20 °C
Super mooie plek voor een tussenstop! Lekker koel hier, en van de lokale appelteler, die tevens ook de burgemeester was van zijn dorpje met 10 families, appelsap en lavendelolie gekocht.
Vela Draga
July 31, 2022 in Croatia ⋅ ☀️ 25 °C
Vanochtend vroeg de wekker gezet om de grens over te rijden en deze kloof te bezoeken.
Rovinj!
July 31, 2022 in Croatia ⋅ ☀️ 27 °C
Na de kloof zijn we doorgereden naar Rovinj, hier op aanraden ijsjes gegeten en de watertaxi genomen naar Andrija. Daarna in Rovinj hele lekkere pizza 🍕 gegeten. Een super mooie kustplek en heleRead more
Grot & chill
August 1, 2022 in Croatia ⋅ ☀️ 30 °C
Verkoeling gezocht in een grot en daarna aan het water dichtbij het plaatsje Porec.
Lunasa festival in Novigrad
August 1, 2022 in Croatia ⋅ ☀️ 28 °C
In Novigrad was er het Lunasa festival, om de zomer te vieren met aandacht voor ons zonnestelsel. Leuk om mee te maken en lekker gegeten 🍝
Dagje Sloveense kust
August 2, 2022 in Slovenia ⋅ ⛅ 28 °C
Vanuit Kroatië zijn we terug naar Slovenië gereden om daar de kust te bekijken. Piran, het plaatsje waar we heen wilden was alleen echt super druk helaas en we konden geen parkeerplek vinden. NaRead more
Koelte opzoeken in de Soča rivier
August 3, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 28 °C
Vandaag heel rustig aan gedaan, want het was erg warm. Aanvankelijk was het plan om Nova Gorica te bezoeken maar gezien de warme omstandigheden hebben we toch de voorkeur gegeven aan een chill dagjeRead more
Hoog(s)te punt van de vakantie
August 4, 2022 in Slovenia ⋅ ☀️ 17 °C
Deze dag zijn we vroeg begonnen (05:40) om de eerste kabelbaan te pakken (om 08:00) vanuit het Bohinj meer. De dag begon met wat pech, omdat er iemand tegen onze spiegel aan is gereden ☹️, we deRead more
Onderweg naar Italië
August 6, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 29 °C
Gisteren hebben we de hele dag langs een riviertje gezeten (foto 3), gewacht op de garage of onze nieuwe spiegel nog dezelfde dag geleverd zou gaan worden, wat helaas niet zo bleek te zijn ☹️. WeRead more
Middagje Udine
August 6, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 32 °C
We zijn naar een stadje in de buurt gereden, Udine. Daar aangekomen begon het flink te waaien en te regenen, maar dat was ook wel weer verfrissend. We hebben onze eerste echte Italiaanse pasta gegetenRead more
Trivoso? Trevisa? Trevisio? Treviso!
August 7, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C
Vannacht hebben we op een gratis plek gestaan, waar heeel veel muggen waren. Dus zijn we een drankje gaan doen in het dorpje, en daarna meteen het busje ingegaan. Het was echt heel heet, ook in deRead more
Overnachting aan het Gardameer
August 7, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 28 °C
Na Treviso zijn we doorgereden naar het Gardameer. Aangekomen werden we meteen aangevallen door zwermen muggen 🦟, zelfs Kwint werd gestoken. We zijn zo snel mogelijk op de fiets gestapt naar eenRead more
Lago d'Iseo
August 8, 2022 in Italy ⋅ ☁️ 29 °C
Gisteren zijn we doorgereden naar Lago d'Iseo nadat we hoorden dat we een dag moeten wachten op nieuw spiegelglas. Hier hebben we uitgerust bij het meer, even weg van de stad. Vanmiddag zijn we,Read more
Rondje fietsen op Monte Isola
August 9, 2022 in Italy ⋅ ⛅ 24 °C
In het midden van de Lago d'Iseo ligt Monte Isola, een eiland met een aantal kleine dorpjes. Voordat we weer terug gingen naar de garage heb ik nog even een ferry gepakt en de route rondom het eilandRead more