Lapland 2023

• 33j’aime
  • Jour 11

Riga in de sneeuw

12 mars 2023, Lettonie

Onze wekker loopt opnieuw vrij vroeg af zodat we de tijd hebben om de stad te bezoeken. Kort na de middag moeten we immers naar de luchthaven vertrekken.

We gaan ontbijten in een koffiebar. Heerlijk na een week met enkel havermout! Onze rugzakken kunnen we achterlaten in een locker in het station en dan gaan we op pad. Onze eerste stop is het panoramaplatform in de toren van de Sint-Peters kerk. Het is pas 10u als we op het 70m hoge platform staan. Het uitzicht over de met sneeuw bedekte stad is prachtig. Ook de brede rivier lijkt volledig dichtgevroren.

Terug op de grond gaan we richting Alberta Street. Het is een van de belangrijkste straten vol met Art Nouveau gebouwen. De huizen zijn mooi en kleurrijk en de straten liggen er idyllisch bij in de sneeuw.

Na wat slenteren door het oude centrum gaan we richting de centrale marktplaats die bestaat uit vijf grote hallen die met elkaar verbonden zijn. Het doet een beetje denken aan Flanders Expo. Binnenin wordt ongeveer alles verkocht wat je op een markt kan verwachten: vis, vlees, groeten & fruit, kleding, enzovoort. Uiteindelijk belanden we in een klein visrestaurant dat ons werd aangeraden door het meisje op het vliegtuig. Voor een heel schappelijke prijs eten we een assortiment van drie vissoorten. Met een volle maag moeten we ons haasten naar de bus om op tijd in de luchthaven te zijn. Uiteindelijk gaat alles vlot en rond 18u landen we in Brussel. Het is deprimerend om hier weer de grijze lucht te zien.

Als we in Gent aankomen komt Steven ons vergezellen en gaan we nog met z’n allen pizza eten. Het is fijn om hem terug te zien en te horen dat hij het beter stelt.
    Volgend jaar doen we dit zeker opnieuw maar met ons vier!
    En savoir plus