Malaysia
Tanah Rata

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 113

   Cameron Highlands

   March 12, 2018 in Malaysia ⋅ ⛅ 21 °C

   Wijdse groene valleien gevuld met theeplantages, prachtige natuur en een aangename “koele” temperatuur, dat is wat je mag verwachten van de Cameron Highlands. Genoemd naar William Cameron die het gebied ontdekte in 1885 en op de kaart bracht. Waarna het een populaire bestemming werd onder de Britse kolonisten, die het op hun beurt uitbouwden tot de grootste theestreek in Maleisië.
   We rijden bijna 5 uur vanaf Penang, waarvan een uur en een half al zigzaggend naar boven. Het is geen lachertje. Maar gelukkig maak het uitzicht dit meer dan goed. We verblijven in Tanah Rata, het toeristische centrum van de streek. Eens aangekomen blijkt de stad er uit de zien als het eerste beste Europese bergdorpje. De chalets en bloemenperkjes schreeuwen Zwitserland. Binnenin het hotel ontdekken we een gedateerde Engelse cottage stijl met paisley behangpapier en bloemetjesgordijnen. Modern design is het allerminst, maar charmant is het zeker wel. Ik voel me net bij oma thuis.
   We bezoeken de theeplantages met een gids. Tussen de theestruiken banen we ons een weg naar boven, waar de uitzichten op de plantage en de bergen werkelijk fenomenaal zijn! Later die dag gaan we langs bij de bekendste theeproducent in Maleisië: BOH Sungei Palas Tea Estate.
   Tezamen met de groep bezoeken we het sky forest, het hoogste punt van het ganse gebied, waar een zeer uitzonderlijk klimaat en omstandigheden zorgen voor een uiterst uniek fauna en flora. We hiken drie uur door de jungle en leren heel wat bij over de omgeving, de natuur en de organismen die er voorkomen. De gids kent zijn vak en heeft een goed gevoel voor humor. De grond in de hogergelegen stukken van het bos bestaat voornamelijk uit boomwortels en dit resulteert in een bijzonder veerkrachtige grond - het lijkt wel een natuurlijke trampoline!
   Vooraleer we de Highlands verlaten, passeren we nog even langs de vlindertuin. Hier zien we minstens 20 verschillende soorten vlinders: een uitstekende fotogelegenheid. Daarna rijden we weer een uur een half naar beneden. Logisch: “What goes up, must come down. Maar tegen mijn verwachting gaat naar beneden geen fractie sneller dan naar boven rijden. Tijd genoeg om de landschappen en de natuur in ons op te nemen, voor we weer naar de grootstad Kuala Lumpur trekken.
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Tanah Rata

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android