• martinkremer.cz
  • martinkremer.cz

Panamerican Journey

From Patagonia to Alaska! All come true and I'm on the road of Panamerican highway! This trip should be around 2 years. Read more
  • Trip start
    December 31, 2022

Lisbon

December 31, 2022 in Portugal ⋅ ☁️ 18 °C

Byl silvestr pár minut před polednem, na rozdíl od většiny jenž se chystá na oslavy příchodu Nového roku, se loučíme s rodinami a odjíždíme na Letiště Václava Havla. Odtud přelétáme do Lisabonu, kde máme 9 hodin času. Procházíme si noční město a poté 20 minut před půlnocí odlétáme směr Rio de Janeiro.Read more

• Rio de Janeiro

January 3, 2023 in Brazil ⋅ ⛅ 32 °C

Nečekaně tu trávíme více času, než jsme chtěli. Možná to tak osud chtěl, abychom si prohlédli toto krásné město a jeho okolí. Jelikož loď z Evropy do Uruguaye má 12 dní zpoždění, máme tu opravdu dost času. A stojí to za to! Procházíme se po světově známých plážích jako Copacabana a Ipanema, navštěvujeme jeden z divů světa - sochu Ježíše, cukrovou homoli a další.Read more

• Montevideo

January 15, 2023 in Uruguay ⋅ ☀️ 27 °C

Nekonečné čekání na příjezd lodě do přístavu si procházíme relativně moderní město. Loď bohužel přijíždí v pátek podvečer, tak naše čekání se ještě prodlužuje na pondělí. Ten den jsme se rozhodli oběhat všechny úřady samy. Končíme kolem 5 hodiny hledáním v přístavu našeho auta, které se nám ten den už nedaří získat. Na cestě zpět přístavem jsem potkali super kapitána, který se nám snažil obrovsky pomoci a ještě s námi projel přístav autem a ukázal tak, kde ho další den najdeme. Ráno tedy vyrážíme na konkrétní místo, po předání papírů, nás posílají ještě kousek jinam, kde už vidíme naši dodávku s ústeckou SPZ. Po otevření vidíme že se uvnitř někdo pěkně procházel, ale na první pohled chybí jen hrníček na čaj. Tento fakt ovšem změní pár dalších týdnů, kdy postupně zjišťujeme, že zloději si dali tu práci, aby ukradli od každého trošku, čelovky, gtx bundu, kraťasy a další oblečení. Tento fakt nám způsobuje obrovský smutek, jenž nás provází ještě mnoho dalších týdnů.Read more

• Península de Valdéz

January 29, 2023 in Argentina ⋅ ☀️ 26 °C

Jedno z nejkrásnějších míst vůbec, jedeme sem za jasným cílem! KOSATKY DRAVÉ, je to jediné místo na světě, kde se kosatky naučily lovit až na pláži. Vyjedou tak v podstatě celé z vody a snaží se chytit mládě lvounů nebo tuleňů. Jsme tu vlastně už podruhé a trávíme zde několik dní, štěstí ale nemáme a kosatky tak nevidíme. To nás ale nikdy nerozhodí, jelikož je zde ještě tolik krásného.Read more

• Puerto Deseado

February 2, 2023 in Argentina

Do Puerta Deseada nás nalákala možnost vidět tučňáky skalní s výrazným obočím. Naneštěstí zjišťujeme, že cena za tuto aktivitu je pro nás nepřínosná a tak využíváme místní záliv na odpočinek a pozorování jiných tučňáků a dalšího vodního ptactva.Read more

• Condors near Torres del Paine

February 7, 2023 in Chile ⋅ ☁️ 16 °C

Jelikož jsme úplný jih Patagonie už jednou navštívili, tentokrát ho míjíme po pevnině přímo k národnímu parku Torres del Paine. Blízko, ale stále mimo park nacházíme úžasnou lagunu Sofia. Zde lezeme a obdivujeme všudypřítomné kondory. Využíváme situace a jdeme strmou stezkou až na samotné vrcholy, kde se s těmito krály oblohy setkáváme tváří v tvář na vzdálenost do 5m. Neskutečný zážitek vidět takto obrovská zvířata na blízko.Read more

• El Chaltén

February 14, 2023 in Argentina ⋅ ☀️ 11 °C

Do této patagonské meky horolezců jsme se strašně těšili. Cestou potkáváme český pár s kterým prohodíme pár vět. Kolem překrásné hory Fitz Roy trekujeme co se dá, lezeme a hledáme další zvířata. Na sestupu z treku potkáváme znovu tyto čechy a tak se dáváme více do řeči a domlouváme pivo na parkovišti. Po pár hodinách sezení venku se ochlazuje natolik, že se z nich stane první návštěva našeho bydlíku. Příjemné povídání a super seznámení dělá z tohoto místa ještě lepším.Read more

• Parque Nacional Patagonia

February 20, 2023 in Chile ⋅ ☁️ 9 °C

Cestou z El Chalténu přejíždíme překrásnou přírodou hranice Argentiny a Chile, cesta vede skrz tento národní park, jenž založili majitelé značky The North Face. Nedotčená příroda nabízí mnoho k vidění, hledáme pumy a nacházíme vše ostatní. Trekujeme a užíváme si této překrásné přírody. Po tomto parku se napojujeme na slavnou Carreteru Austral, jenž jsme už projeli v roce 2019, tentokrát je ve strašném stavu a ještě k tomu není úplně super počasí, projíždíme ji tedy tak nějak bez větších zastávek.Read more

• Piedra parada

February 26, 2023 in Argentina ⋅ ☀️ 23 °C

Po opětovném přejetí hranic se vydáváme na toto překrásné místo, lezecká mecca jižní ameriky! Překrásné lezení v hlubokém kaňonu, nad námi létají kondoři, každý den potkáváme činčily, koupeme se v řece a užíváme si toto místo jenž je asi 150 km vzdálené od civilizace. Jedno z nejkrásnějších lezeckých míst co jsem kdy viděl.Read more

• Conguillío National Park

March 7, 2023 in Chile ⋅ ☁️ 17 °C

Na jihu Patagonie překračujeme hranice skoro 2x do týdne. V Chile jsou překrásné parky a tento je speciální svou sopečnou aktivitou a hlavně florou, která se zde vyskytuje. Připadáme si jak v pravěku a čekáme, kdy nějaký ten prehistorický tvor vykoukne z sopečných jezer nebo pravěkého lesa. Araukárie chilská, je strom jenž se nezměnil už 150 milionů let, proto vypadá, jak když do tohoto světa ani nepatří.Read more