- 旅行を表示する
- 2022年12月16日金曜日 12:24
- ☀️ 10 °C
- 海抜: 1,752 m
ポルトガルPico Ruivo de Santana32°45’32” N 16°56’28” W
Pico Arieiro to Pico Ruivo (Sunrise)
2022年12月16日, ポルトガル ⋅ ☀️ 10 °C
Eindelijk was het zover! Na verschillende dagen te slecht weer bij zonsopgang nu toch nog kans om te gaan.
Wanneer we aankomen bij de parking zien we nog twee auto’s staan, maar uiteindelijk vertrekken deze mensen gewoon naar Miradouro Juncal. Deze sunrise spot ligt vlakbij de parking, op nog geen vijf minuten wandelen. Het is de populairste plek om de zonsopkomst te bezichtigen en tevens ook de mooiste, maar het kan er vooral in het hoogseizoen bijzonder druk zijn.
Nadat de zon is opgekomen zetten we onze tocht verder. Onze handen zijn rood en ijskoud. Af en toe maken we een stop om deze even op te warmen in elkaars mouwen. Een paar handschoenen had nu best wel van pas gekomen. De eerste kilometers zijn misschien we de mooiste. De dramatische rotsen en de eindeloze trappen zijn in één woord ‘EPIC’!
De eerste kilometers zijn absoluut niet zwaar. Je daalt vooral en in de vallei is het pad relatief vlak.
Vervolgens komt het zwaarste deel, de klim richting Pico Ruivo. Het start met een reeks steile trappen op een bergpas, waarna je wederom op een open vlakte komt waar het gelijk weer een stuk kouder is. Het uitzicht hier is wel fenomenaal. Onderweg kom je verbrande witte bomen tegen, welke een surrealistische sfeer weergeven. Het lijkt wel een vervloekt sprookjesbos, maar tegelijkertijd is het ook magisch mooi.
Nog even verder wandelen en je komt een berghut tegen. De top van Pico Ruivo ligt binnen handbereik. Nog even zwoegen op het pad dat behoorlijk omhoog gaat, alvorens we 1862 meter boven zeeniveau staan. Dit is HET hoogste punt van Madeira! Hier heb je hier een panoramisch uitzicht.
Nu nog dezelfde weg terugkeren. De tocht van Pico Ruivo naar Pico Do Arieiro is zeker niet saai. Ondanks dat we dit pad de afgelopen uren al hebben bewandeld, heb ik het gevoel toch andere dingen rondom mij te zien. De eerste kilometers gaan vrij vlot maar dan komt het zwaarste stuk. Van Pico Do Arieiro naar ‘de vallei’ was het voornamelijk dalen langs talloze traptreden. Die moeten we nu beklimmen. Echt een zalige hike!もっと詳しく