• Kingsway part II: Kerak castle

May 24, 2024 in Jordan ⋅ ☀️ 26 °C

Kerak Castle is het grootste en meest indrukwekkende kruisvaarderskasteel van Jordanië dat langs de King’s Highway route ligt.
    De oude vestingstad Kerak is al zeker 2.000 jaar een oude nederzetting bovenop een heuvel. Pas vanaf de 12de eeuw is het Kerak kasteel gebouwd zoals het nu bekend is geworden. Het kasteel is voltooid in 1161, werd voor zijn tijd als enorm beschouwd. Zelfs groter dan de kastelen die in deze periode gebouwd werden in Europa.
    Het uitgestrekte Kerak kasteel is verdeeld over zo’n 7 niveau’s. Kelders, keukens, gevangenissen, militaire opslagplaatsen, marktplaats, een museum en paleis, kerk, moskee, torens en meer.
    We dachten snel snel even langs te gaan maar verschoten toch van de enorme grootte en raakten zelf even verdwaald 😅

Op weg van onze parkingspot passeerden we nog een gezellig verkiezingsmarktje met authentieke kraampjes.

We gingen door naar Dana en werden opnieuw 2u verwend met zalige uitzichten en panorama's.

Overnachten deden wij in Dana luxury huts om ons helemaal te preppen voor onze tweedaagse hike in hikersparadijs Dana en Feynan!