• Pompeii

August 3, 2025 in Italy ⋅ ⛅ 26 °C

Vandaag trokken we er opnieuw op uit met de Vespa, deze keer richting Pompeii. De rit ernaartoe was op zich al leuk — een beetje stadsdrukte, een beetje chaos, maar dat hoorden we er stilaan bij nemen. Eenmaal aangekomen parkeerden we de Vespa en wandelden we de archeologische site binnen.

Pompeii is indrukwekkend om door te wandelen: het is letterlijk een hele stad die in 79 na Christus werd bedolven door de uitbarsting van de Vesuvius en daardoor bijna perfect bewaard bleef. Je loopt langs oude huizen, geplaveide straten, thermen, fresco’s die nog zichtbaar zijn, tempels en zelfs de grote forum-pleinen. Je voelt echt hoe mensen hier ooit hebben geleefd.

We wandelden er lang rond — het is groot, veel trappen, veel zon en héél warm. Het was echt puffen, maar tegelijk ook heel bijzonder. Zo’n plek die je even stil maakt.

Na ons bezoek besloten we aan de rand van Pompeii te gaan lunchen, op een terrasje met schaduw (een zegen). Lekkere Italiaanse gerechten, verfrissende drankjes, en even uitblazen van al dat stappen. Het deed deugd om gewoon te zitten, mensen te kijken en alles te laten bezinken.

Daarna sprongen we terug op onze Vespa richting kust, nog even relaxen op een toeristisch strandje met een Aperol Spritz en een beetje kleur pakken.