• NadineLovesTravelling

• Start på rejsen
    3. juli 2025
  • Ersti Abig in Luxemburg

3. juli 2025, Luxembourg ⋅ ☀️ 20 °C

Nach eme (sehr) churze Flug simmer mit dem chline Flügerli biz gwagglig aber sicher glandet.
    ÖV isch im ganz Land gratis und so simmer diräkt mit em nägste Zug id Stadt. Mer därfs fast nöd säge, aber d Zugfahrt isch öppe glich lang gsi wie dä Flug 😳
    Euses Airbnb isch 1min vom Hauptbahnhof entfernt und nachdem mer dä Schlüsselsave gfunde und ufbracht händ, simmer euses Zimmer go sueche. Im erste Idruck ischs s Stägehuus chli gruselig gsi, so mit Warnschilder wäge Dienstahl und ohni Liecht und ich ha mi scho gfrägt öb euses Zimmer würkli so isch wie uf sä Bilder 🫣
    Aber mir sind positiv überrascht! Es hät alles was es bruucht, isch tip top suuber und gmüätlich. Dä üsseri Schiin trügt halt mängisch 😅
    Da mir mega Hunger gha händ unds scho fortgschritteni Ziit gsi isch simmer mit em Bus id Altstadt. Det sind natürli alli Plätz i dä Resti a dä Sonne scho vergäh gsi und dänn simmer ohni no lang sueche i di nägst sympathischi Beiz. Burger gaht schliesslich immer 😋
    Mega netti Bedienug und super Ässe, Priise aber wie i dä Schwiiz 😅
    En gmüätliche 20 minütige Abigspaziergang hei und oha...! Mir sind dasmal vo dä andere Siite zum Airbnb cho und was stelled mer fest, mir sind wohl im Puff-Quartier glandet. 😅 Es paar netti Night-Clubs und Bars und verchläbti Schiibe mit Liechtli hinde dra, sowie villne Männer alleige a Tische, aber zimmli chillig und sit mer da sind hämmer scho 3x d Polizei gseh, alles easy 😆

• Hmm brunche

4. juli 2025, Luxembourg ⋅ ☀️ 21 °C

Nach üsere erste Nacht in Luxemburg hei mir üs es gmüetlichs Kaffee gsuecht ir nechi vo üsem Zimmer. Richhaltig mit Avocado Lachs Toast, Granola Bowl und Muffin si mer guet gstercht i Tag gstartet! Jetz si mer Ready zum d Stadt unsicher mache 🤭Læs mere

• Sight seeing in Luxemburg

4. juli 2025, Luxembourg ⋅ ☀️ 24 °C

Z Altstadt Viertel isch chli z Highlight in Luxemburg, drum si mer zersch mit em Bus ufe gfahre und chli dür d Gasse flaniert. Mir hei bi dere Glägeheit o scho mau d Neumünster Abtei, wo de morn z Konzärt statt findet, vo obe uskundschaftet. Z Grund Viertel im Täli unde gö mer de morn no gnauer go aluege, hüt isch vorallem die oberi Altstadt uf em Plan gstande. Nach au däm flaniere und lädele si mer hungrig und durstig worde und hei üs e chline Apero gönnt...Læs mere

• Gmüetliche Abe

4. juli 2025, Luxembourg ⋅ ⛅ 24 °C

Für hinech hei mer üs 2-3 Restis vorgmerkt ir obere Altstadt, si aber de spontan bim Griech blibe hange. E gueti entscheidig wie sech het usegstellt, z Ässe isch fantastisch xi und der Service hervorragend, inkl. Usflugstip für e nächst Tag. Aschliessend si mer no der Bahnhof go aluege, isch ja diräkt uf em Heiwäg gläge...Læs mere

• Spaziergang am "Fluss" entlang

5. juli 2025, Luxembourg ⋅ ☁️ 25 °C

Mir hei scho gestr xe, das es am "Fluss" entlang no schön isch zum spaziere. Me cha bis zum Grund Quartier füre dert e Apero näh und denn wider i die oberi Alrstadt zum shope. Der Fluss isch zwar meh es bruns Rinnsal, und die haubi Strecki hei mer obe düre müesse, wiu si grad e Park Alag am boue si, aber schön isch es trotzdäm xi.

Das Grund Viertel isch i 5 Minute erkundet xi, drum si mer de gli mau im wohl verdiente Apéro ghöcklet. Es leckers Plättli mit Salami, Schinke und Chäs, paar Fischli und es Glesli Wii derzue. Meh bruchts gar nid zum Glück... 😅

• 🥳 MEUTE! 🥳🎷🎺🥁

5. juli 2025, Luxembourg ⋅ ☁️ 21 °C

Wäg Meute si mer ja eigentlech uf Luxemburg cho. D Location isch der Wahnsinn, zmitz im Grund Viertel ir Nöimünster Abtei, mit usblick uf die oberi Altstadt. Die alti Abtei wird sit es paar Jahr aus Location für kulturelli Verastaltige brucht. D electro DJane isch scho guet am iheitze wo mir achöme und pünktlech am 9 geits los mit em Konzärt. Die 2 Bass Sax Solos fingt d Nadine natürlech huere geil und ou süsch föhne si rächt ine die Jungs! 🙌

Nach guet ei drüviertu Stung isch es leider scho wider verbi und mir mache üs langsam uf e heiwäg mit churzem zwüschestopp im Pizza Hut (mir hei nach au däm shake no es hüngerli gha aber d Chuchine si um die Zit haut aui scho zue)

Müed aber glücklech falle mir is Bett. Schön isch es xi hie in Luxemburg und z Konzärt e würdige Abschluss vo üsem Weekend Trip.

Slut på rejsen
    6. juli 2025