• Smer Amsterdam

17 août 2010, Pays-Bas ⋅ ⛅ 16 °C

Za mestečkom Weesp sa napojíme na veľký kanál smerujúci do Amsterdamu.
    Kanál má nejako šialene rozbúrenú hladinu. Čím to je? Pred nami prešla megaloď, vyrobila megavlny a kolmé steny kanálu tie vlny dookola odrážajú až z toho vzniká úplne chaotické vlnenie.
    V každom prípade zažívame najnepríjemnejšie vlny na našej plavbe. Žaba s Tomčom zapretí všetkými končatinami o rôzne výstupky v prednej kajute miestami vo vzduchu sa snažia robiť nejaké to ťažítko, nech loď lepšie rozrazí vlnu, no predok lode i tak vyletí o dva metre vyššie a o chvíľu už padá dole. Toto sa niekoľko krát zopakuje a z prednej kajuty počuť výkriky desu skombinované s výkrikmi smiechu a nadšenia. Po niekoľkých kilometroch vplávame do Amsterdamu. Teda skôr do nejakých predmestí. Maríny skôr katasrofálnych úrovní jasne ukazujúce, že sme ešte zopár kilometrov od centra sú beznádejne zaplnené. Všade nám hovoria, že problémom je Amsterdam SAIL. Ako to už u nás býva zvykom nakoniec nájdeme marínu, kde už nikto nie je (správa maríny) a tak si vyberáme miesto a parkujeme "na čierno" a zase zadarmo. Už by som radšej platil, ako ráno zas vstávať o siedmej :)
    En savoir plus