Zlá letenka
December 23 in Thailand ⋅ ☀️ 22 °C
Na vstupe do Thajska nás zastavujú na imigračnom, odvedú si nás bokom a nechcú nás pustiť dnu do Thajska.
Uhh, ak som sa doteraz nezapotil z thajskej teploty, tak práve prišiel ten čas.
Ak nás nepustia do Thajska, tak čo letíme späť domov?
Celý problém nakoniec je, že máme zlé letenky. Thai airways nám miesto letenky Bangkok --> Siem reap vystavila letenku Bangkok --> San Marino.
Všetky údaje ako číslo letu, dátum, čas, dĺžka letu sú OK, len destinácia je zlá. Dokonca aj kód letiska je správny, ale názov letiska San Marino s časom preletu z Bangkoku 1 hodina...
Chvíľu to trvá, úradníčka to nechce pochopiť, ďalší úradník niekde volá a kým všetci postupne prechádzajú kontrolou, my stojíme bokom na výstavke pred všetkými s fakt dosť zaujímavými pocitmi a všetci po nás kukajú, čo sú toto za dvaja exoti.
Nakoniec, nebudem napínať, to dobre dopadlo, spotení sme vošli do Thajska a hneď zamierili na check-in Thai airways, kde nám už vystavili správne letenky. Aktuálne už čakáme na let do Kambodže, takže najbližší zážitok je prejsť imigračným v Kambodži, čo znamená nemať žiadnu chybu vo vízach, vo vstupnej karte a v odletovej letenke...
P.S. Na fotkách úplne prázdne ranné letisko v Bangkoku, mŕtva, chorá Danka oddychujúca v prútenom gauči pred dalším letom a jedna z našich skvelých leteniek.
Koho to zaujíma, tak v roku 2023 postavili nové letisko v Siem Reap v Kambodži a pridelili mu medzinárodny kód SAI. Ten istý kód však má nekomerčné letisko pre hydroplány San Marino island v Kalifornii. Thai airways na letisko v Kambodži lieta každý deň a tak podľa toho, čo som zistil jediná možnosť ako k tomu mohlo dôjsť je, že nejaký "školený“ zamestnanec urobil chybu pri ručnom prepise. Situácia je totiž taká, že žiadne dve komerčné letiská nemôžu mať rovnaký kód, ale v medzinárodných databázach kódov, ktoré môžu aerolinky využívať sú aj kódy nekomerčných letísk. A tento galimatiáš nám takmer zabezpečil odmietnutie vstupu do Thajska.Read more