• Lipno nad Vltavou

7 mars, Tjeckien ⋅ ☀️ 12 °C

V Lipne nad Vltavou nastáva šok.
    Pobrežie upravené, parádna marína, všade okolo veľké vhodne zladené apartmánové domy s výhľadom na vodu a do toho rôzne reštaurácie, bary a až noblesné kaviarne. A väčšina z toho otvorená.
    Vonku slniečko, 12 stupňov, niektorí ľudia pobehujú v tričkách a niektorí sa už vyvaľujú na pláži. Hneď vedľa toho aquapark...

A keď si urobíme prechádzku a porovnáme to s tým, čo je aktuálne na Šírave, presunieme sa autom o 300 metrov ďalej a nastáva šok!

Na parkovisku 300 aút, ľudí milión, kopa stánkov, hudba vyhráva a tesne pred nami plne funkčný lyžiarsky svah a ľudia lyžujú.
    Čooooo? To fakt...?

Spravíme si ešte vychádzku korunami stromov, z vyhliadky popozorujeme okolie a šokneme sa pohľadom dole.
    Zistíme, že ten lyžiarsky svah, čo sme videli nebol ani pätina zasneženého a dnes plne funkčného lyžiarskeho strediska, kde jazdili všetky lanovky v rôznych smeroch a na zjazdovkách bol ešte meter snehu.

Lipno nad Vltavou sme si užili a aj pri tom, že máme väčšinu atrakcií dopredu naplánovaných, sme vôbec nečakali, že sa dnes pri vodnej nadrži Lipno budeme prechádzať po snehu. Nejako si to stále podvedome porovnávame so Šíravou, ale to Lipno je v nadmorskej výške takmer 750 m.n.m.

P.S. Popri Lipne sme si toho užili viac, preskúmali sme iné maríny, pieskové pláže, ale nebudeme už trápiť ďalším príspevkom. Vy sa bavte na tom, ako som si to "užíval" na Stezke v korune stromov (videá)...