• Dag 2- 3: Zeedag - Uummannaq

Aug 25–27, 2024 in Greenland ⋅ ☁️ 5 °C

e cruise begon met een ontspannen dag op zee. Naast het verkennen van het schip en genieten van heerlijk eten, stond er ook een speciale veiligheidsbriefing op het programma, gericht op varen in het Noordpoolgebied. We leerden welke regels we moeten volgen, hoe we een zwemvest correct dragen en hoe we veilig in en uit een Zodiac stappen. Daarna was het tijd om rubberen laarzen en een warme jas te passen, die we tijdens de hele cruise konden gebruiken.
    Tijdens een expeditiecruise zijn er altijd experts aan boord. Zij delen aan land interessante weetjes over de omgeving, maar ook op zeedagen zijn er boeiende lezingen te volgen.

De volgende dag gingen we voor anker voor in Uummannaq, een klein stadje met kleurrijke huizen op een de rotsachtige kust, gelegen op een eiland in het westen van Groenland. De naam “Uummannaq” betekent letterlijk “hartvormig”, verwijzend naar de iconische berg die boven het stadje uittorent.

We maakten een stevige wandeling naar het zomerhuis en de brievenbus van de Kerstman. Deels gaat de wandeling gaat over gladde rotsen en mossen om vervolgens door de kleurrijke huisje te dwalen. Onderweg kom je verschillende sledehonden tegen, de altijd buiten verblijven.