• Dag 1: Antwerpen- Amsterdam - Chili

1–2 mars 2023, Belgique ⋅ ☀️ 7 °C

Als je bij Silversea een cruise boekt ( door to door) is er vervoer van je thuis naar de luchthaven (max. 80 km) inbegrepen. Schiphol ligt verder, daarom laten we ons naar het station Antwerpen centraal brengen om daar de Thalys naar Schiphol te nemen. Een uur komen we al aan op de luchthaven. Onze KLM vlucht naar Santiago de Chile via Buenos Aires vertrekt pas om 20.35. We vliegen vandaag in de nieuwe premium comfort klasse. Deze bevindt zich in het vliegtuig tussen de business en economy comfort klasse. Deze klasse heeft bredere stoelen, meer beenruimte en andere maaltijden.

Na een vlucht van 18 uur met een technische stop in Buenos Aires ( We moeten het vliegtuig even verlaten en samen met de passagiers richting de emigratie wandelen, als je op de trap halverwege bent, neem je als transitpassagier een afslag naar links om bij een kleine handbagage controle uit te komen. Na 1,5 uur wachten vlieg je met hetzelfde toestel verder nog een kleine 2 uur verder) komen we de volgende middag aan in het Santiago de Chile, waar er zomerse temperaturen zijn en nemen en nemen we een taxi naar het het hotel. In de gang vlak na de bagagebanden staan verschillende standjes van taxi bedrijven. Je betaald cash of met je kredietkaart een vaste prijs naar gelang je locatie en krijgt een ticket met een nummer. In vertrekhal staat de chauffeur die overeenkomt met je nummer te wachten. Ons hotel was ongeveer een uur rijden en was 21000 CLP (25 euro).
    En savoir plus