Philippines
Demang

Discover travel destinations of travelers writing a travel journal on FindPenguins.
Travelers at this place
  • Day 6

   Echo Valley und die hängenden Särge

   April 13, 2023 on the Philippines ⋅ 🌧 27 °C

   Weiter ging es in das "Echo Valley". Eine kleine Wanderung entfernt vom Parkplatz hatten wir einen schönen Blick auf die hängenden Särge, die mich doch sehr an Toraja in Sulawesi erinnerten. Es ist spannend, wie sich die Kulturen und Gebräuche manchmal ähneln.Read more

  • Day 21

   Connecting Caves

   May 3, 2018 on the Philippines ⋅ ☀️ 30 °C

   In Sagada zijn er een aantal hikes die je kan doen, en de caves. Dat laatste was een must voor Thomas, alleen had hij enorm last van een stijve nek... hoe gaat hij door die kleine gaten geraken?

   Na een korte massage was zijn nek geen groot probleem meer en beslisten we om bij het tourist center een gids te nemen om de Connecting Caves te doen: een 3-4u durende speleologie in 2 aansluitende grotten, de Sumaging en Lumiang Cave.

   Bij de inkom stond er dat een tour guide een ID moest hebben, of je komt er niet in. Die van ons was de zijne 'vergeten'. Een andere gids verzekerde ons wel dat onze gids echt was. Pas een halfuur nadat we in de grotten waren (na toch wel wat gevaarlijke stukken) zei onze gids doodleuk dat hij helemaal geen gids is... Wut?

   De grotten waren wel prachtig en het avontuur was wel aanwezig. We moesten ons soms door de kleinste gaten duwen, langs diepe afgronden op onze slippers (wat blijkbaar wordt aangeraden boven stapschoenen). Onze 'gids' was niet erg spraakzaam, maar kon ons soms wel een slechte grap toegooien: kijk, een zwangere vrouw en kijk, dat heeft ze zwanger gemaakt (wijzend naar iets was in de verste verte op een piemel lijkt).

   Op een bepaald moment moesten we echt wadend door het koude water, maar het was wel knap als we in grote ruimtes van de cave kwamen. Veel vleermuizen en ook het geluid van de petrollamp maakte het wat minder rustig.

   Uiteindelijk waren we er op 1,5u door. Teruggekomen is Thomas toch nog gaan zeggen aan het tourist center dat het onverantwoord was om ons geen echte gids mee te sturen. Uiteraard hadden ze een schuidafwijkend aantwoord: dat komt door de vele toeristen... Ahja, dus dan los je dat zo op natuurlijk...
   Read more

  You might also know this place by the following names:

  Demang

  Join us:

  FindPenguins for iOSFindPenguins for Android