Mot Aten
June 3, 2023 in Sweden ⋅ ☁️ 18 °C
Det är dags att sparka igång resebloggen igen. Denna gången för ett äventyr på böljande vågor istället för längst med rälsen. Destinationerna är dock delvis densamma. Vi skall på enRead more
En route
June 3, 2023 in Denmark ⋅ ⛅ 17 °C
Har egentligen inget vettigt att säga. Men har man en reseblogg måste man ju uppdatera. Vi har parkerat ner våra arslen på plats 10F och E och skall nu avnjuta en tur ner till Aten. KaptenenRead more
Charmigt som *pip* i Plaka
June 4, 2023 in Greece ⋅ 🌙 21 °C
En tur genom Aten
June 4, 2023 in Greece ⋅ ☀️ 26 °C
Sail away
June 4, 2023 in Greece ⋅ 🌙 23 °C
Vid 15-tiden avslutade vi vårt turistande i Aten och tog oss istället till hamnen i Piraeus för att checka in och boarda det som skall vara vårt hem den närmsta veckan. Får jag presenteraRead more
Kusadasi
June 5, 2023 in Turkey ⋅ ☀️ 24 °C
Efter en natt med oerhört god sömn slog vi idag upp ögonen i turistorten Kusadasi i Turkiet. Det blev en mysig promenad genom stan, turkist te vid strandpromenaden och sedan ett par timmar påRead more
Åga båd
June 5, 2023, Aegean Sea ⋅ 🌬 23 °C
Patmos, Grekland
June 5, 2023 in Greece ⋅ 🌬 23 °C
Förmiddagen i Turkiet och kvällen i Grekland. Det är ett härligt kryssningsprogram de satt ihop. Vid sextiden kastade vi ankar utanför Patmos, population 3 500. Historien pratar om en ö dit manRead more
En dag på sjön
June 6, 2023, Eastern Mediterranean ⋅ 🌙 22 °C
Idag har vi bara tillbringat dagen på havet. Vi seglade runt midnatt från Patmos i riktning mot Ashdod, Israel.
En dag på havet på ett kryssningsfartyg innebär att man istället för att gåRead more
Ashdod och turen till Tel Aviv
June 7, 2023 in Israel ⋅ ⛅ 26 °C
Igår var det dags för äventyr. För första gången har satte jag min fot i Israel. Ett land som jag tack vare medierapportering, skolböcker och diverse mer eller mindre sanna anekdoter frånRead more
Tel Aviv
June 7, 2023 in Israel ⋅ 🌙 23 °C
Bethlehem och Födelsekyrkan
June 8, 2023 in Palestine ⋅ ☁️ 27 °C
Gamla stan, Jerusalem
June 8, 2023 in Palestine ⋅ ☁️ 30 °C
Limasol Cypern
June 9, 2023 in Cyprus ⋅ ☀️ 28 °C
Det blev inte många bilder från Limasol på Cypern. Men vi var trötta efter gårdagens utflykt till Israel och Palestina. Så vi sov länge och gick iland sent i Limasol. Tiden räckte till ettRead more
Santorini
June 10, 2023 in Greece ⋅ ☀️ 24 °C
Iland igen
June 11, 2023 in Greece ⋅ ☁️ 26 °C
Det verkar som att allt kul har ett slut. Så också våra härliga dagar till sjöss. Vi fick kliva iland och efter några resor med kollektivtrafiken hade vi lokaliserat vårt fina hotell förRead more
Akropolis
June 12, 2023 in Greece ⋅ ⛅ 27 °C
Idag är sista dagen på vår resa. Så vi kände att vi var tvungen att knata upp på Akropolis, Greklands mest välkända besöksmål. Det var fint och pampigt. Och varmt. Och mycket folk. Men detRead more
Snart hemma
June 13, 2023 in Norway ⋅ ⛅ 17 °C
Efter en natt på Gardemoen (utan väskor) sitter vi återigen på flygplatsen på väg hemåt.
En lustig detalj är att vi inte visat passet en enda gång sedan vi lämnade Israel. Första gångenRead more

ha det [Knut]