- Mostrar viaje
- Añadir a la lista de deseosEliminar de la lista de deseos
- Día 411–414
- 18 de julio de 2025 - 21 de julio de 2025
- 3 noches
- ☀️ 30 °C
- Altitud: Nivel del mar
ItaliaOlbia40°54’30” N 9°34’32” E
Sardegna: La Vecchie Saline II⚓

Deze baai kennen we dus we weten van te voren al waar we willen gaan liggen. Dat komt goed uit want we gaan nu voor het eerst echt alleen op ons zeil ankeren. Er is hier een grote zand plek dus dat is ideaal. In één poging liggen we met ons varende huis als een huis. Niet veel later komen ook de Noordster en Beautje ook binnen.
Om 23u is de vuurwerkshow vanavond. We denken nog wel iets te kunnen zijn vanaf hier. Om wakker te blijven spelen we eerst nog spelletjes aan boord bij Beautje. Bart doet vanavond even niet mee, die moet bijkomen van de tegenslagen de afgelopen tijd, ook met zijn werk zit het allemaal even tegen. De vuurwerkshow is best leuk, maar we denken dat die in Aranci zelf hartstikke leuk is. We liggen gewoon net iets te ver weg, maar wel veilig 😀
De komende dagen help ik Hilda klussen. Zij gaan hun lood accu's vervangen met lithium en daar moet een hoop aan voorbereid worden. Bart doet het lekker rustig aan thuis aan boord. De boeken van Ken Follett worden nog steeds verslonden. Bart neemt nog eens de bus naar Olbia om boodschappen te doen en gelukkig het onderdeel op te halen dat we nodig hebben om straks de schroef van de as af te kunnen halen. De wind blaast ondertussen wel heel hard, dus we doen nog maar geen nieuwe poging om te kiten.
De 21e, de dag voordat we bij de werf gaan klussen, helpt Hilda ons niet alleenet wegvaren maar ze is ook zo lief om met ons mee naar de werf te varen. Daar kunnen we haar hulp goed gebruiken. De wind is heel gunstig om de baai in te zeilen, maar maakt daardoor het aanleggen ook lastig. Met Hilda in hun dinghy aan de bakboord, ik in onze dinghy aan stuurboord, Bart aan roer en een paar man aan de kade lukt het om de Nimrod in de slip onder de kraan aan te leggen.Leer más
Viajero🍀 lijkt me naast ❤️ nodig nu. Take care!