• Pamplona

September 30, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Äntligen framme efter 35 kilometer och 9,5 timmar.

Helt slut nu efter en hård dag på dåligt underlag. Men vädret har blivit bättre idag så det blev regnkläder i början innan man kunde börja med t-shirt och som avslutning så åkte solglasögonen på.

Efter en bananpaus halvvägs för att se hur långt jag kunde gå idag så blev det mer komplicerat. Kollade Pamplona och alla boenden var fulla och insåg att det var fredagkväll. Sen lyckades jag boka en säng på internet med mycket strul så det blev till att ringa boendet som överraskande pratade bra engelska och få en säng för ikväll. Annars hade det blivit till att stoppa i byn 15 km innan Pamplona där jag sovit innan men där var inte en människa av någon anledning och restaurangen stängd så jag ville inte stanna där igen.

När jag väl kom till utkanten av pamplona så förstod jag bristen på sängar. Där skulle det vara någon form av tävling med tjurar så gatan man går på hade stora trästaket. Så där lär det bli fest i helgen. Här blir det ingen fest för mig, fått i mig lite mat nu så man lär somna väldigt tidigt idag.

Såg även en far som gick med sin väldigt unga dotter här, yngst hittils.