Barbadelo
October 19, 2022 in Spain ⋅ 🌧 15 °C
38 kilometer minst på 8.5 timmar och ett skitvädet utan dess like halva dagen.
Blåsten igår fortsatte under natten för varje gång man vaknade så kunde man höra vinden ute. Så när jag kom ut från rummet och kunde titta ut genom fönstret blev jag i alla fall glad för att det inte regnade. Kom iväg 06:30 och det blåste för jävligt rent ut sagt. Träden höll iallafall utan att gå av men det var mycket grenar på leden på väg ner från berget. Gick kanske en halvtimme och då började det blixtra runt mig på himmelen men jag hörde ingen åska men ville bara ner från berget.
Så gick genom någon minimal by och där gick jag fel för stigen blev mindre och mindre och slutade tillslut på en åker. Jag visste att det skulle vara brant ner i början så jag tänkte inte direkt på vilket håll jag gick för ner kom jag. Men när jag hamnat på åkern så insåg jag att detta inte var rätt så telefonen åkte fram. Var inte i närheten av leden nu men var däremot nära en väg jag kunde följa ner till nästa by som tur var. Så jag fick se lite nytt idag även om det inte var något särskilt att se i ljuset av en pannlampa... Så jag var extremt glad när jag äntligen kom fram till byn med café och kunde äta frukost.
Under frukosten ändrades dock vädret och det hade börjat ösregna under tiden så det blev på med alla regnkläder innan man kunde gå. Började gå och regnet bara öste ner. Hade fortfarande några kilometer att gå nerför berget så allt regn på den smala vägen ner gjorde att det var som att gå bredvid en fors. Till slut var det bara att ge upp att trampa där det var som torrast. Man blev blöt överallt hur man än gjorde..
Efter 3 timmars spöregn med endast någon enstaka paus under tak för att vrida ur vattnet ur strumporna så klarnade vädret äntligen upp samtidigt som som man hittade ett ställe för kaffe. När jag väl haft mitt kaffe kunde jag stoppa undan mina regnkläder och det blev åter shorts mössa och vantar på för det blåste fortfarande rejält innan man fortsatte gå igen.
Kom sen in till Sarria där alla startar som ska gå sista 10 milen på leden för att kunna få diplom. Men som tur var hade alla gått redan när jag kom in på eftermiddagen. Men lär möta horderna av människor imorgon. Handlade lite mat innan jag fortsatte 5 kilometer till byn jag är nu. Hade gått 38 kilometer och hade det inte funnits plats här hade jag fortsatt till nästa by för idag var det pigga ben. Väldigt fint ställe med leden utanför dörren men även en iskall pool. Även en hel del kor på leden idag precis utanför dörren som roade ett gäng danskar som var nere på resa här
Kan säga att man har sett många taxibilar idag för att köra pilgrimer. Många frusna blöta människor idag utan regnkläder med sig. Själv nästan blöt rätt igenom alla kläder men jag håller värmen då jag går fort. Men det var en dag att minnas. Hoppas bara man slipper uppleva den igen här nere. Blev inte så många kort idag då regnet satte stopp för det.Read more