• Vitorino dos Piães

October 28, 2022 in Portugal ⋅ 🌧 18 °C

22 kilometer på 7 timmar och mycket blött.

Efter frukost på boendet kom jag iväg 07:30. Hade det behagligt i den ljumma luften i några minuter innan regnet började komma och det blev skyfall av det hela. Var bara att glömma att hålla sig torr utan bara fortsätta gå. Vattet bara forsade fram på stigen. När jag sedan närmade mig nästa stad efter en mil blev det ännu värre. Skulle följa en stig med murar på sidorna så man kunde inte undvika vattenpölarna utan det var bara att gå på och hoppas på de inte var så djupa. Tillslut försvann fötterna under vattenytan. Hade nog 20 cm vatten över stigen att vada igenom.

Kom sen över bron in till stan och såg hur mycket floden var högre än normalt. Mycket översvämmat och vattnet bara forsade fram över gatorna. Blev en kaffe och kaka på en uteservering under tak. Trodde regnet skulle minska någon gång men inte. Bara att ta på sig grejerna och gå igenom. Kom då fram till en park man skulle gått igenom men som nu var avstängd så det blev till att hitta en väg runt denna innan man äntligen var på rätt väg igen.

Blev sen några timmar utan regn nästan ända fram till där jag bor idag. För när jag hade 2 kilometer kvar och var nästan torr så blev det skyfall igen så man var dyngsur när man äntligen kom fram. Så nu bor man på stället med bäst recensioner på hela leden. Väldigt trevlig och endast 10 bäddar. Ingen lyx bara hemtrevligt. Hade bland annat flamberad korv till förrätt och en trevlig middag. Nu åskar det med här på kvällen och morgondagen lovar ännu mer regn så vi får se hur långt det blir då.