• Porto

October 31, 2022 in Portugal ⋅ ⛅ 16 °C

Hade 25 kilometer att gå idag men valde att gå längs kusten så det blev 35 kilometer istället, väl framme visade det sig att boendet låg 3 kilometer åt ett annat håll så slutade på 38 kilometer och 9 timmar.

Var iväg 07:15 i fint väder och gick en timme innan man hittade ett öppet café. Satt där och funderade över vilken väg jag skulle ta till Porto, direkt in eller följa kusten. Massa trafik eller lungt längs kusten. Vädret skulle bli hyfsat med regnskurar på förmiddagen och sol ju längre dagen gick så det var bara att försöka hitta en väg ut till kusten i telefonen. Gick rätt enkelt att komma ut till kusten och där var det ingen trängsel.

Var sen bara att följa stranden vilket var något nytt och inga pilar att följa. Men det blev rätt enformigt i längden att gå och inte se någon större skillnad. Hus till vänster och strand till höger. Enda jag visste var att det skulle komma ett oljeraffinaderi närmre porto för då hade jag lite koll på var man var. Har varit här med jobbet. Hade också några rejäla skurar med regn från sidan emellanåt. Mötte nog en 25 personer som var på väg mot Santiago. Men att gå längs med kusten en vecka med regn från sidan och vind på det hade inte varit något för mig.

Blev sen bättre på eftermiddagen och man närmade sig centrala Porto. Mycket turister i rörelse som säkert undrade vad jag var för konstig människa som gick med stavar och lite kläder när alla andra var fullt påklädda. Kom sen in till den gamla bron i Porto och där var helt fullt med folk. Letade upp katedralen men den var ingenting i jämförelse med Santiago så det blev inget långt besök där. Tog reda på vart mitt boende var och insåg att jag skulle följa leden mot Santiago 3 kilometer så det var bara att gå vidare dit.

Så nu har jag gått ca 103 mil och det får räcka för denna gång

Imorgon blir det bara lite turistande och inköp av rena kläder för en del luktar inte hallon efter en månad.

Blir bara bilder in mot Porto här. Lägger bilder från centrala Porto på eget inlägg