• Zamora

May 8, 2025 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Det blev en middag med köttbullar igår till min förvåning och brevid mig satt en dam från Liechtenstein av alla länder. Köttbullarna serveras lite annorlunda här än hemma. Endast tomater och gröna ärtor till samt soppa till förrätt men mätt blev man.

Och efter frukost kom man iväg 0630 och det var betydligt roligare att gå idag. Gick snabbt mellan fälten och passerade en by utan bar så det blev 20km innan man hittade en vägvisare man kunde sitta på och ha en paus. Och när man satt där var det en som gick förbi mig annars hade jag inte sett någon annan tidigare.

Mätt i magen så fortsatte jag de sista 12km in till Zamora. Lyckades även bli omkörd på slutet. Tyckte jag gick fort och försökte öka så han inte skulle gå om mig men det gick inte. Så jag var framme vid boendet 1230 men de öppnade inte förrän 15 så det var bara att gå en runda på stan i väntan på öppning.

Och efter dusch och lite hittade man några man bodde med igår så det blev nån timme på torget ihop. Och när man sa att man skulle gå 43km imorgon så blev man åter igen kallad för dåre här nere. Resten går bara runt 20km om dagen så de fattar inte hur man kan gå så långt. Men det är ingen fara, har 2 äldre spanjorer som också gör dessa långa dagar och imorgon ska de också till samma ställe. Vi har nog setts över en vecka nu men vi kan bara hälsa på varandra för vi pratar inte samma språk.

Trevligt boende idag bemannat av 2 kvinnliga volontärer från Usa. De hade tydligen haft en svensk för en vecka sen...