• Mombuey

May 11, 2025 in Spain ⋅ ☁️ 12 °C

Blev en tidig middag igår där det stora diskussionen handlade om huruvida man kunde ta en genväg genom skogen för att spara 7km. Kvinnan från Tjeckien var väldigt oroad för ett vattendrag man skulle passera.

Så det första på morgonen när jag gick upp vid 5 så var hon på mig att jag skulle skicka sms när jag passerade vattnet. Trodde nästan hon skulle gå med mig jag gick iväg själv 0600. Det blev lite navigation med hjälp av telefonen för det fanns inga pilar att följa. Och det stora vattendraget på kartan visade sig vara en bevattningskanal 2 meter bred med bro över så det var ingen fara. Den var dessutom tom på vatten.

Skickade ett sms om läget och hon blev glad. Och sen när man gick där så gick jag förbi ett tyskt äldre par och en bit efter tänkte jag ta en genväg genom en skog och svängde av på en skogsväg. Även paret följde efter och det gick bra en bit innan man kom fram till en nyplantering inhägnad av taggtråd, fanns inte på min karta. Så jag följde stängslet och det var inget svårt egentligen men sista metrarna upp på vägen var riktigt brant, men jag var inte den förste att gå det hållet.

Kom ut på vägen och sen skulle man passera en stor damm men jag såg inte paret mer så jag misstänker de fick vända och gå den vanliga vägen. Kunde sen se dammen på långt håll och då kom de och gick över långt efter mig. Och nu när jag ligger och skriver detta så kom paret in på boendet och det finns bara en ledig plats kvar. Bara åtta sängar här. Och de hade frågat på hotellet innan byn om rum och där var fullt. Jag får hoppas de kan hitta något här för det är 17km till nästa by.

Efter någon minut kommer de tillbaka igen och det slutar med att herrn får sova på golvet och frun i sängen. Och på frågan om min genväg så vände de tillbaka. Allt löser sig på något vis här nere. Han fick låna mitt minimala liggunderlag för nödsituationer och några filtar på det.

Blev i alla fall 38km idag och framme redan 1330. Var sugen på att fortsätta men 17 km till och mörka moln på himmelen gjorde att jag stannade.