Björdalsplassen
August 4 in Norway ⋅ ☁️ 16 °C
Det blev fullt på boendet igår och dagen innan hade det inte varit någon där.
Först kom en till svensk på cykel och sen kom det 2 tyska mammor med varsin dotter. Den ena 1.5 år och den andra 3.5 år de var ute på en liten cykel semester och tältade mest. De hade börjat i Stockholm sen cyklat till Östersund och där hade de läst om S:t olavsleden och fortsatt på den. Vet inte hur länge de varit ute och cyklat, men jag har sett den tre dar i rad så de kör inga långa sträckor varje dag. Den ena körde barnen i kärra efter medans den andre tog hand om bagaget på sin cykel. Det var tuffa damer.
Det var ordning på dessa tyskar, det var knappt ett ljud när de skulle lägga sig och sen var det tyst hela natten.
Själv började dan betydligt enklare än igår på en liten grusväg med lite stugor att titta på. Och efter 17km kom jag ifatt svenskan så vi stannade vid samma rastplats vid en sjö och åt lunch ihop innan jag fortsatte på egen hand.
Sen vart det ungefär en mil på landsväg innan man vek av in i skogen igen och där blev det blött och riktigt surt underlag trots solsken upp till ett vindskydd där jag tänkt sova. Men det var alldeles för tråkigt med bara träd runt så jag chansar på nästa vindskydd 3km vidare.
Torrare var det men det var kuperat och en liten stig så det tog tid. Inte gick det snabbare när man börjar hitta hjortron och sen dök det upp kantareller mitt på stigen och de kunde man ju inte låta bli att plocka.
Så när man kom fram till nästa vindskydd som låg betydligt bättre blev det till att rensa svamp som ombyte med endast en kniv. Men det var en bra förrätt trots att jag bara hade olivolja att steka i, men lite salt hade inte skadat.
Verkar vara ett populärt ställe man stannat på trots att det ligger högt upp på en kulle för det är många som promenerar förbi här. Och när jag satte upp tältet så stod det helt plötsligt en hund brevid mig som jag inte hade hört.
Blev 34km idag, 55 kvar till Trondheim.Read more

Tack för ännu en omväxlande och fin rapport. Tänk de har både hjortron och kantareller i Norge. Och dessutom Borås. Ha en fin spurt mot Trondheim!🙏❤️❤️🦸♀️🧙♂️😊 [Britt-Marie o Bosse]