• Dag 2 Kampot

March 2 in Cambodia ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag was een goed gevuld dagje.

We begonnen onze dag met een stevig ontbijt.

Daarna reden we naar de zoutvelden. Het droogseizoen zorgt ervoor dat veel rijstboeren geen rijst kunnen oogsten. Om toch een inkomen te behouden, zetten ze hun rijstvelden tijdelijk om naar zoutvelden. Het zoute water uit de zee wordt naar de velden geleid, waar de zon en de warmte het water laten verdampen, waardoor puur zeezout overblijft. Deze traditionele zoutwinning is een belangrijke inkomstenbron voor boeren uit deze regio.

We verlieten de zoutvelden en bezochten een lokale peperplantage. La Plantation is een duurzame peperplantage. Naast hun focus op biologische teelt, zetten ze zich in voor de lokale gemeenschap door middel van sociale projecten, waaronder eerlijke lonen, scholing en ondersteuning voor lokale boerenfamilies.
    Hier konden we genieten van pepers, peper-ijscrème, peper-bier, peper-koffie, etc.

Van de peperplantage trokken we door naar Kep. Kep is een buurtgemeente van Kampot en staat bekend voor zijn verse krabmarkt. Daar moesten we natuurlijk eens proeven van de krab voor we terug naar ons verblijf gingen.