• Tom Dexters

• Trip start
    January 20, 2025
  • Dag 1 Bangkok

January 21, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Nadat we om 6u s’ochtends lokale tijd aankwamen hebben we nog een stapje in de wereld gezet. Het begon met een wandeling van 1u30 naar onze hostel. Toen we aankwamen aan de hostel begon het al pittig warm te worden. Gelukkig zijn er om de 2 straten 7elevens om onze drinkbussen te vullen.

Na het droppen van onze trekrugzakken zijn we Bangkok al wat gaan verkennen. Van schildpadden in de rivieren tot verlichtingspalen waar de bedrading op een bord spaghetti lijkt. Dit met een pittige 33 graden (dat is wat anders dan de -1 graden waarmee we vertrokken zijn uit België).

EN NATUURLIJK…. De vele impressionante tempels. We bezochten er meerdere… Waaronder die van Buddha Wat Pho. Wat Pho is de gigantisch grote (gouden) Buddha dat op zijn zij ligt (zie foto van ons beide).

Verder hebben we al banging gebakken rijst met groentjes en kip gegeten.

Morgen weer met meer weer!

Groetjes, kusjes, slaapwelletjes,
    Iris en Tom

• Dag 2 in Bangkok

January 22, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Dag 2 in Bangkok begon met een Thaise glasnoedelsoep. Daarna trokken we de stad in en bezochten we de stadsparken. In deze liepen er “wilde” leguanen rond.

Vervolgens trokken we door om nog wat tempels te bezoeken. Op weg naar één van de oudste tempels van Thailand kwam Tom zijn spirit animal tegen (zie varken 🐷😉).

Na het nemen van een lokale ferry en het bezoeken van we één van de oudste tempels, sloten we de dag af op een nachtmarkt. Wat we gegeten hebben, weten we niet…. Maar het was echt mega lekker.

• Bangkok —> Phuket

January 23, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Wat sfeerbeeldjes van onze 12uur lange busreis van Bangkok naar Phuket.

Eerst gingen we onze smaakpapillen verwennen op een terrasje aan het water. Dan gingen we rustig richting het busstation. Daar haalden we nog snacks voor onderweg (we vergaten deze te fotograferen). In het busstation speelden we nog enkele spelletjes voor vertrek (ook vergeten fotograferen).

Eens op de bus kregen we nog gratis snacks van de busdienst (zie foto) en een voucher om rond 12u S’nachts een warme maaltijd te eten in een mega busstation (zie foto).

In the end zijn we met wat slaaptekort en wat vertraging, maar wel goed aangekomen in Phuket.

Groetjes & kusjes,

• Dag 1 Phuket

January 24, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

We kwamen om 6uur aan in Phuket. Op de weg naar onze hostel konden we genieten van een super mooie ochtendwandeling.

Eens dat we onze rugzak gedropt hadden in de hostel trokken we naar Old Town.

Meer als 10.000 stappen verder kregen we een hongertje. Deze lieten we stillen door een familie restaurantje aan de kant van de weg. We kregen een lokale noodle soep met varkensvlees, gember, gedroogde uitjes, lente-ui en koriander voorgeschoteld. Verder proefde we ook van hun steamed buns, gedroogde visjes en kregen we kleine banaantjes mee voor onderweg.

De dag sloten we af met een stevige (warme) wandeling naar een uitkijkpunt voor een picknick bij zonsondergang. Daar konden we genieten van mega “romantische” muziek.

Groetjes,

• Dag 2 Phuket

January 25, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Dag 2 in Phuket spendeerde we grotendeels buiten Phuket. We bezochten Ko PhiPhi, Khai Island, Pileh Lagoon en Maya Bay. Dit zowel langs als in het water.

We sloten de dag af op de weekend avondmarkt. Hier genoten we van de benefit concerten ‘s van kinderbands ter voordelen van een lokaal ziekenhuis.

Groetjes,

• Phuket —> Khao Sok

January 26, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Vandaag namen we de bus van Phuket naar Khao Sok. Khao Sok is een beschermd natuurgebied in Thailand.

Hier zullen we de komende dagen letterlijk en figuurlijk de jungle verkennen 😉

• Dag 3 Khao Sok

January 28, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 30 °C

Dag 3 in Khao Sok bezochten we Cheow Laren Lake. Tijdens ons bezoek maakten we een tussenstop bij de Pra Kai Pelch grot en deden we een wandeling in het regenwoud.

Het eten was vandaag ook weer meer als in orde ☺️Read more

• Bangkok —> Kanchanaburi

January 31, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Met trein naar Kanchanaburi, tsjoeke tsjoeke tuut…

We zijn goed aangekomen en hebben prachtig zicht op Kwae Yai rivier.
    + de was en de plas is gedaan (zie laatste video) 😉

• Dag 2 Kanchanaburi

February 1, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 35 °C

Vandaag was een goed gevulde dag. Onze stappenteller heeft niet stilgezeten.

We bezochten:
    - Wat Tham Suea:
    Zoek de enorm grote gouden buddha en de enorme trap
    - Tham Kaew Kanchanaphisek:
    Na een pittige beklimming kwamen we een enorme witte Buddha tegen. Dit was nog niet alles…. Na het letterlijk beklimming van een berg kwamen we op een uitkijkpunt uit met een gouden bel. Ook was hier nog een tempel in een grot
    - Wat Ban Tham:
    Zoek de foto met de 2de enorme trap. Deze keer is er aan het einde van de trap een draak te zien. Ook hier liepen we verder naar de top van de berg voor een uitzichtpunt met een gouden tempel. Onderweg naar het uitzichtpunt vonden we opnieuw een bidruimte in een grot
    - Khao noi begraafplaats:
    Hier liggen Chinees-Thaise burgers begraven

De dag sloten we af op de zaterdagmarkt bij de Kanchanaburi Sky bridge.

• Dag 3 Kanchanaburi

February 2, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 35 °C

Vandaag namen we de trein richting Nam Tok om de Death railway te bezoeken.

Deze spoorweg van 415 km (nu nog maar 130km) verbond Thailand met Myanmar. Hij dateert van de periode WOII, meer specifiek de periode van de Japanse bezetting in Zuid-Oost Azië. De spoorweg werd gebouwd door krijgsgevangenen. Zij werden onderworpen aan dwangarbeid om de aanleg van de Dodenspoorweg te garanderen. Meer dan 90.000 Zuid-Oost Aziatische burgers stierven bij de bouw ervan, net als ongeveer 12.000 geallieerde gevangenen.

Verder bezochten we een museum en onderzoekscentrum toegewijd aan de geschiedenis van de bouw van deze spoorlijn.

Aansluitend bezochten we de militaire begraafplaats waar voornamelijk Britse, Nederlandse en Australische gevangenen herdacht worden. Op deze begraafplaats lagen 7000 soldaten die als Japanse krijgsgevangenen aan de spoorlijn werkten.

We sloten de dag met de snelle wasbeurt van Tom zijn t-shirt met vogelkak en weer zeer lekker eten.

• Dag 4 Kanchanaburi

February 3, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 33 °C

Tijdens onze laatste dag in Kanchanaburi bezochten we nog een oorlogsmuseum. Dit museum bleek uiteindelijk meer een persoonlijke collectie van de eigenaar te zijn dan een museum.

Verder bezochten we de River Kwai Bridge en een Chinese tempel.

Op de weg naar de bushalte kwamen we een Chinese begraafplaats en een oorlogsmonument van de katholieke kerk tegen.

• Kanchanaburi —> Chiang Mai

February 3, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 35 °C

Om 18u namen we de nachtbus richting Chiang Mai.

Deze kwam vroeger aan dan gepland. Daardoor krijgen jullie een bonus pinguïn met wat foto’s van Chiang Mai om 5u s’ochtends 😂

• Dag 2 Chiang Mai

February 5, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag was een goed gevulde dag. De dag begon met het bezoeken van 2 tempels. Doi Suthep tempel en een verborgen tempel genaamd: Wat Pha Lad.

Rond de middag bezochten we een orchideeën plantage en vlinderboerderij.

We trokken door naar Sticky Bua Tong. Door de hoeveelheid mineralen in het water kan er geen mos op de stenen van de waterval groeien. Hierdoor wordt de ondergrond ruw/sponsachtig en kan je deze met gemak opwandelen. De textuur van de stenen zorgt ervoor dat je een goede grip hebt tijdens het wandelen.

De dag sloten we af met eten van de markt en een gezellige avond met hostelgenoten.

• Dag 3 Chiang Mai

February 6, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 30 °C

Vandaag zijn we Old Town gaan ontdekken.

Dit betekende:
    Tempel in, tempel uit en herhalen

We probeerde ook iets nieuw:
    Een ei-koffie

• Dag 2 Pai

February 8, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 29 °C

De dag begon met een lekker ontbijtje in de hostel.

Na het oppikken van onze scooter 🛵 zijn we richting onze eerste stop van de dag gegaan: Yun Lai View Point.

Daarna bezochten we China town (Santichon Village) en de Bamboo bridges tussen de rijstvelden.

De laatste stop van de dag was Pai Canyon. Pai Canyon is de “grand canyon” van Pai. Dit gaf ons wat Zion National Park vibes.

De dag sloten we af met een mega goeie noedelsoep op de markt

• Pai —> Chiang Rai

February 9, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 29 °C

Vandaag zijn we richting Chiang Rai getrokken. Dit betekende vroeg uit de veren om een bus richting Chiang Mai te nemen. In Chiang Mai stapte we over op een bus naar Chiang Rai.

Verder was het een soep-dag. We zijn de dag begonnen met soep en de dag geëindigd met soep. Als je onze verse ijsjes niet meetelt 😉Read more

• Dag 2 Chiang Rai

February 10, 2025 in Thailand ⋅ ☀️ 31 °C

Vandaag bezochten we de blauwe tempel, drakentempel en het zwarte huis.

Het zwarte huis is geen tempel. Het is een museum toegewijd aan de kunst van een bekende Thaise Kunstenaar, Thawan Duchanee.

Op weg naar de tweede tempel (de witte dranken tempel) bleek al snel dat we de enige zotte toeristen waren die dit te voet deden. Spijt hebben we absoluut niet want we hebben kunnen genieten van een mooie wandeling tussen de rijstvelden.

De dag sloten we af met Indisch eten.