• Dag 2 Nong Khiaw

March 22 in Laos ⋅ ☀️ 31 °C

Dag 1 van onze trekking in Nong Khiaw:

Onze trekking begon direct pittig: een vier uur durende tocht door de dichte jungle, met steile paden en adembenemende uitzichten. Nat in het zweet en liters water drinkende… elke stap was het waard!

Na deze intensieve wandeling bereikten we een afgelegen dorp, waar we een glimps opvingen van het lokale leven. De bewoners verwelkomden ons voor een namiddagsnack. Een soort rauwe cirtoenbladeren (die we tijdens de trekking plukte) gevuld met zout, een pikant soort hout, chilies, look en gember.

Vervolgens stapten we in onze boot en gingen we naar het dorp waar we de nacht zouden doorbrengen.

Daar verkenden we het dorp, namen een verfrissende duik in de rivier en leerden hoe we rieten draagzakjes konden maken voor onze waterflessen (of bier, natuurlijk). De avond sloten we af met een heerlijke, huisgemaakte maaltijd bij onze gastvrouw – een perfecte afsluiting van onze dag.

Het dorp waar we verbleven kent een lange traditie van geloof. De inwoners geloven in de kracht van de geesten die in de jungle leven en deel uitmaken van de natuur. Om een goede rijstoogst te verzekeren, hangen ze witte draden en bloemenkransen door het dorp als onderdeel van hun rituelen. Hoewel sommige tradities door de komst van het boeddhisme verloren zijn gegaan, combineren de bewoners vandaag hun geloof in de geesten van de jungle met boeddhistische overtuigingen. Daarom kregen we voor het slapengaan nog even een zegening van de gastvrouw. Met een wit lintje (met 2 knopen in elk lintje) aan elke pols wenste ze ons een goede nacht, geluk, een veilige reis en een goede gezondheid.