• Vientiane —> Hanoi

25. marts, Vietnam ⋅ ☀️ 36 °C

Vaarwel Laos 🇱🇦
    Hellowwwwww Vietnam 🇻🇳

Vandaag stond volledig in het teken van de voorbereiding op onze 24-uur durende busrit naar Hanoi, Vietnam. Geen avontuurlijke uitstapjes of spectaculaire bezienswaardigheden, maar vooral praktische zaken regelen. We haalden voldoende snacks voor onderweg en brachten de laatste administratieve taakjes in orde. Zoals bijvoorbeeld het printen van onze visa voor Vietnam.

Normaal gezien zou onze bus om 17:15 vertrekken, maar bij aankomst op het station bleek dat optimistisch. Eerst werd het 17:30, vervolgens 18:00… Uiteindelijk vertrokken we en maakren we ons comfortabel voor de lange rit.

Gelukkig was de bus chique sleeperbus, wat het toch nét iets aangenamer maakte. Met ruime ligstoelen, zachte dekentjes en zelfs een kussentje. Perfect was het niet, een bus blijft een bus, maar voor zo’n lange rit was dit zeker een van de betere opties.

Midden in de nacht stopten we bij de grenspost. Deze was natuurlijk nog niet open. Dus bleven we net voor de grens stilstaan. Pas de volgende ochtend zou de rit verdergaan (zie pinguïn 26/03 voor het vervolg).