Vandaag dompelden we ons onder in het stadje Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam.
Het werd al snel duidelijk dat we ons richting het zuiden aan het begeven zijn. Momenteel zijn we in centraal Vietnam en is het terug 30 graden…. Dat beloofd voor binnen enkele dagen als we ons in het zuiden begeven…
We begonnen de dag met een bezoek aan de Imperial City, een indrukwekkend complex vol tempels, poorten en paleizen die herinneren aan “de glorietijd” van de Nguyen-dynastie. De keizerlijke stad werd gebouwd in 1803 en is 160 hectaren groot. Groot genoeg om enkele uren door de oude gangen te dwalen en de paleizen en tuinen te bewonderen.
’s Middags trokken we naar Ca Phe Muoi: het café waar de salt coffee werd uitgevonden. Koffie met zout klinkt misschien vreemd, maar geloof ons: de romige, licht zoute smaak is verrassend lekker. Het geeft een beetje gezouten karamel koffie vibes.
We sloten de dag af met een heel andere plek: het verlaten waterpark Ho Thuy Tien. Ooit bedoeld als een familieattractie, nu een surrealistisch decor van verloederde glijbanen en graffiti. Het voelt alsof de tijd hier is stil blijven staan. Een beetje creepy, maar ook wel intrigerend.Leer más
😘
Viajero
En? Zombie headshot skill kunnen oefenen?
Tom DextersJa, gelukkig heb ik de film zombieland gezien
😍