• Dag 2 Ho Chi Minh City

April 19 in Vietnam ⋅ ☀️ 36 °C

Onze dag in Ho Chi Minh City begon met een bezoek aan het Independence Palace, ook wel het Reunification Palace genoemd. Dit gebouw speelde een belangrijke rol in de Vietnamese geschiedenis. Het paleis, werd gebouwd in de jaren '60 op de plek van het oude Franse (koloniale) gouverneurspaleis. Het was hier dat op 30 april 1975 de Vietnamoorlog symbolisch eindigde, toen een Noord-Vietnamese tank door de poorten reed. Helaas was het grotendeels afgesloten door de opbouw van tribunes en podia voor de festiviteiten van 30 april.

Daarna trokken we naar de Notre-Dame Basilica, een Franse koloniale kathedraal die normaal gezien een van de populairste trekpleisters van de stad is. Helaas bleek deze momenteel in renovatie te zijn, en dus niet toegankelijk voor bezoekers.

Gelukkig was het centrale postkantoor, vlak tegenover de basiliek, wel een mooie tussenstop. Dit gebouw is ontworpen door de beroemde Franse architect Gustave Eiffel. Het postkantoor was wel open, en had geen stellingen 😉😂😅

Daarna gingen we naar de Ho Chi Minh Book Street, een gezellige, schaduwrijke straat vol boekenwinkeltjes.

Onze laatste stop was de roze Tan Dinh Catholic Church, een opvallend roze kerk. Helaas bleek deze gesloten te zijn voor toeristen in het weekend. Enkel lokale gelovigen mochten binnen.

Het was een dag vol gesloten deuren, stellingen en opbouw werken. En met 36 graden en een brandende zon werd het tegen de latere namiddag tijd voor een fris drankje en een plek met airco.