• Dag 2 Ipoh

June 11 in Malaysia ⋅ ☀️ 33 °C

Onze dag begon bij de Sam Poh Tong Tempel. Een Chinese tempel gebouwd in een kalkstenen grot. Het is de oudste en belangrijkste grottempel in Ipoh. De grot die nu de tempelpoort is, werd in 1890 gesticht door een monnik uit China. De monnik besloot toen om van de grot zijn thuis te maken en een plek voor meditatie waar hij tot het einde van zijn leven bleef. Dit werd daarna voortgezet door andere monniken en nonnen. In de jaren 1950 werd er een tempel gebouwd.

Van de tempel gingen we te voet naar Mirror lake. Volgens Google maps zou dit zich op 50 min wandelen van de tempel bevinden…. De wandelroute bleek niet te kloppen. We kwamen uit op een ontginningsbedrijf. Ja, er was een meer… maar niet de juiste. Niet de eerste keer dat Google maps ons deze reis verkeerd stuurt. Alleen is het wel pittig als het 33 graden is en de wandeling in de vlakke zon is. Na wat terug wandelen en het vinden van de juiste route kwamen we aan het juiste meer aan.

Na is bezoek aan mirror lake probeerde we onze eerste “white coffee”. Een lokale specialiteit. Verbazingwekkend was hij niet echt “wit”. De witte koffie kent zijn origine in de 19e eeuw, tijdens het Britse koloniale tijdperk, en werd geïnspireerd door Chinese migranten die in de tinmijnen kwamen werken. De benaming komt van de brand-technieken die ze gebruiken op de koffiebonen en van de gecondenseerde melk die de er achteraf doorroeren.

De dag sloten we af bij een lokaal restaurant.