• D G

• Trip start
    December 28, 2016

Aankomst in Sydney

December 28, 2016 in Australia ⋅ 🌙 25 °C

Gisteren aangekomen in Sydney! De kortste vliegoptie was nog steeds erg lang. Op de eerste vlucht zaten we gezellig naast elkaar maar op de tweede, die we bijna gemist hadden, zat ik twee rijen achter Sterre en Wiljo naast een Chinese man en een Australisch meisje die de hele reis in een soort van coma lag. Bij aankomst waren ze bezig met opnames voor Border Security, gelukkig konden wij vlekkeloos door. Tijl en Denise stonden al klaar met de Landcruiser. Na een biertje ben ik helemaal klaar om te slapen.

Vandaag kregen we een tourtje door Sydney centrum, Harbour Bridge, Opera House en The Royal Botanic Garden en dan hebben we de highlights wel gehad. Het is trouwens super heet hier dus veel langer hielden we het ook niet uit. Daarna lekker in het zwembad bij het appartement gechilled. Nu BBQ, morgen strand.

• Royal National Park

December 30, 2016 in Australia ⋅ ☀️ 29 °C

Vrijdag hebben we een 10km tochtje gemaakt door het Royal National Park. Tijl en Denise dropte ons 3en aan het begin en liepen ons tegemoet vanaf de andere kant. De 'wedding cake rock'(1e foto) was helaas met hekken afgesloten omdat hij niet stabiel is. In het midden troffen we elkaar op een strand voor een lekkere duik in de zee. Toen nog 5km gelopen naar het andere strand, Wattamolla Beach. Daar zaten we tussen de lagere bevolkingsgroep uit Western Sydney, niet lang gebleven dus.Read more

• Oud en nieuw

December 31, 2016 in Australia ⋅ ⛅ 28 °C

Vroeg opgestaan om een plek te bezetten op Balls Head. We hebben de hele dag doorgebracht op de rots, onze plek gemarkeerd door de strandtent en koelbox. Later op de dag zijn alle plekken bezet en klimmen mensen wanhopig op gevaarlijk stijle rotsen terwijl de police staat te kijken en lacht om de mensen die er niet op weten te komen. Om 18:00 begint de vliegtuigshow gevolgd door een watershow - brandweerboot spoot met wat water - en een rookshow die helemaal niet te ontdekken was. Om 21:00 de kleine vuurwerkshow zodat de kinderen naar bed kunnen, deze was al super cool. Om 00:00 was het nog 3x zo mooi. Prachtig begin voor 2017 😎.Read more

• Nieuwjaarsduik Mona Vale Beach

January 1, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 27 °C

We krijgen op nieuwjaarsdag een snelcursus bodyboarden van Tijl en Denise. Super leuk om te doen! Na een paar keer zand en water happen heb ik het een beetje door. Nu nog leren surfen 😉

• MRI proefje

January 6, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 24 °C

Denise zocht nog proefpersonen voor een onderzoek, voor geld. Daar ben ik wel in voor.

Een keer een uur een hele saaie test oefenen en dan nog eens een uur in de scan dezelfde test uitvoeren en stil blijven liggen. Goede ervaring en een mooi plaatje van m'n brein😂.Read more

• 4 wheel drive!

January 13, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 36 °C

Na twee weken halve afspraken en rare bezichtigingen had ik de hoop al bijna opgegeven.. de laatste optie is het dan toch geworden! Hier en daar wat ducttape, nog even langs de mechanic en dan is ie hopelijk goed genoeg voor m'n trip!

Voor de kenners:
    1997 Toyota Landcruiser Prado 90 series

• Testritje met Tijl en Denise

January 15, 2017 in Australia ⋅ ☁️ 22 °C

In convoy naar het Watagan National Park waar we kamperen. De campsite was bovenaan een redelijk stijl heuveltje, de eerste keer sta ik halverwege vast omdat ik waarschijnlijk alles fout deed. Reverse, aanloopje, in low range en vooral niet sturen, dan haal ik het met gemak. We slapen in de auto maar in die van mij is het superheet, ik heb niet zo'n mooie setup als Tijl en Denise..

Op de terugweg doen we nog een stukje echt offroad, supercool!

• Eindelijk op pad!

January 17, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 34 °C

M'n auto in Sydney volgeladen met backpackers, twee Duitse meisjes en 1 Nederlandse jongen. We kopen een flinke berg aan kampeerspullen in de kmarkt in Woolagong en zijn dan echt klaar om te gaan.

We kamperen gratis vlakbij het strand. Prima eerste dagje.

• Murramarang NP

January 18, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 22 °C

De volgende dag zijn we naar een plek vlakbij Batemans Bay gereden, niet zoveel gedaan verder. Omdat de gratis camping later helemaal vol stond hebben wij onze plek gedeeld met 3 Franse en 2 Engelse die ook rondreizen. Wat ervaringen gedeeld en aan het eind van de middag nog een stukje gewandeld. Veel kangaroos hier 🙂Read more

• Bergklimmetje

January 19, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 19 °C

Vlakbij Tilba Tilba een wandeling gemaakt, op een uitgedoofde vulkaan. Voor 600m klimmen viel het allemaal toch wat tegen. Een van de reisgenoten heeft eigenlijk nergens zin in dus die blijft bij de auto, veel plezier.

Schijnbaar heb ik de spirituele rots gespot, foto 4, dat voel je natuurlijk gewoon 🤔

• Camping in Candelo

January 19, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 19 °C

Gratis plekje langs de weg, leek zo weinig op een camping dat we andere mensen vragen of we wel goed zaten. Dat bleken twee coole Belgen te zijn waar we die avond mee gegeten en gedronken hebben. Ze hebben ongeveer het zelfde plan als ons voor de volgende dag!Read more

• Philip island

January 24, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 21 °C

Leuke hike op Philip Island. We hadden er met zonsondergang moeten zijn om de pinguins aan land te zien komen maar dat was ons iets te lang wachten. We moeten het dus doen met een aangespoelde pinguin en een babypinguin in een van de broedhutjes. De hike was toch wel cool, veel mooie uitzichten en lekkere inspanning.Read more

• Aankomst in Melbourne

January 24, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 21 °C

Bij aankomst in Melbourne hebben we een tweedehands roofrack opgehaald van een paar bogans, voor 50 dollar. We dwingen ze een beetje om het ook erop te zetten want wij hebben natuurlijk geen gereedschap. Er missen wat bevestigingsboutjes dus voorlopig is hij nog met touw gefixt. Prima deal. Hierna onze Duitse passagier afgezet bij haar vriendin, de andere Duitse hebben we in overleg al eerder op de route achtergelaten omdat het niet echt klikte.. Onze nieuwe passagier, Maud, wacht op ons bij ons - goedkoper dan een hostel - hotel. Voor twee man geboekt maar we smokkelen haar naar binnen zodat we de kosten door drieën delen, wederom een prima deal. Hotel is niet geweldig maar er is een douche en wc, dat is al best luxe.Read more

• Melbourne

January 25, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 22 °C

Lekker dagje door de stad gewandeld. Super leuke stad met overal straatartiesten en gezelligheid. Even 50 dollar in het casino erdoorheen gejaagd in de hoop hetzelfde geluk te hebben als mijn reisgenoot Danny, die in Australië 14.000 won in een café. Helaas is dat me niet gelukt. 'S avonds op stap en wat nederlanders leren kennen waarmee we afspreken voor morgen, Australia day.Read more

• Australia day

January 26, 2017 in Australia ⋅ ☁️ 18 °C

Met heel veel dutchies meeten we in St Kilda om daar met z'n alle de dag door te brengen. Wij nodigen onze oude reisgenoot Heidi en onze belgen vrienden van eerder uit om ook even langs te komen. Leuk om die nog een laatste (?) keer te zien en afscheid te nemen onder het genot van drank, mcdonalds, voetbal, zwervers, nederlandstalige kutmuziek en nog meer drank. Verder nog onze 4e reisgenoot Anouk leren kennen en afgesproken haar mee te nemen. Niet al te laat gemaakt omdat we de volgende dag Melbourne alweer uitrijden.Read more

• Weg uit Melbourne

January 27, 2017 in Australia ⋅ ⛅ 21 °C

Dit was een drukke dag, we moeten namelijk het roofrack nog goed bevestigen, Anouk oppikken en de twee nieuwe nog even voorzien van kampeerspullen. De man die ons het roofrack verkocht had wel een adresje om dat materiaal te kopen. Dat bleek een groothandel in ijzerwaar te zijn. Met onze onwetende touristskills weten we ze daar wel zo ver te krijgen om ons gratis die dingen mee te geven. Toevallig past de enige ringsleutel die in mijn auto zit en daarmee is het roofrack klaar om helemaal volgezet te worden. We halen snel nog even een tweedehands 'good iron box' op en hebben achterin opeens zeeën van ruimte.Read more

• Start Great Ocean Road

January 28, 2017 in Australia ⋅ ☀️ 19 °C

Op onze camping nog een kleine walk naar een waterval gedaan, mooi. Hierna richting Apollo Bay waar Anouk besluit uit te stappen en de bus naar Melbourne terug te nemen. Het kamperen en de heimwee was haar iets teveel.

Wij rijden door naar de 12 apostels en de London Bridge. Ongezellig druk bij de 12 apostels😖
    We rijden verder naar The Grampians waar we op een best aardige plek kamperen.