FindPenguins

28 декабря 2016 г.
    D Gaustralia 2017Путешественник

Aankomst in Sydney

28 декабря 2016 г., Австралия ⋅ 🌙 25 °C

Gisteren aangekomen in Sydney! De kortste vliegoptie was nog steeds erg lang. Op de eerste vlucht zaten we gezellig naast elkaar maar op de tweede, die we bijna gemist hadden, zat ik twee rijen achter Sterre en Wiljo naast een Chinese man en een Australisch meisje die de hele reis in een soort van coma lag. Bij aankomst waren ze bezig met opnames voor Border Security, gelukkig konden wij vlekkeloos door. Tijl en Denise stonden al klaar met de Landcruiser. Na een biertje ben ik helemaal klaar om te slapen.

Vandaag kregen we een tourtje door Sydney centrum, Harbour Bridge, Opera House en The Royal Botanic Garden en dan hebben we de highlights wel gehad. Het is trouwens super heet hier dus veel langer hielden we het ook niet uit. Daarna lekker in het zwembad bij het appartement gechilled. Nu BBQ, morgen strand.

Посмотреть перевод

Goed te lezen dat je goed aangekomen bent en de sidney highlights gezien hebt. Fijne jaarwisseling!

30.12.2016Ответить

Vergat de afzender: lieve groet familie Schellekens en Rens uit Oostenrijk

30.12.2016Ответить
    Emile Knops

Emile KnopsHallo Dijk, leuk om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen. Natuurlijk de beste wensen voor 2017! Ook voor Wiljo en de overige Grootswagertjes downunder. Groeten van Emile, Saskia, Charles en Juultje.

01.01.2017Ответить
    Еще 2 комментария
    2 лайка

Royal National Park

30 декабря 2016 г., Австралия ⋅ ☀️ 29 °C

Vrijdag hebben we een 10km tochtje gemaakt door het Royal National Park. Tijl en Denise dropte ons 3en aan het begin en liepen ons tegemoet vanaf de andere kant. De 'wedding cake rock'(1e foto) was helaas met hekken afgesloten omdat hij niet stabiel is. In het midden troffen we elkaar op een strand voor een lekkere duik in de zee. Toen nog 5km gelopen naar het andere strand, Wattamolla Beach. Daar zaten we tussen de lagere bevolkingsgroep uit Western Sydney, niet lang gebleven dus.Читать далее

Au99Hans

ПутешественникWat een mooie kleuren, die rotsen daar!

Oud en nieuw

31 декабря 2016 г., Австралия ⋅ ⛅ 28 °C

Vroeg opgestaan om een plek te bezetten op Balls Head. We hebben de hele dag doorgebracht op de rots, onze plek gemarkeerd door de strandtent en koelbox. Later op de dag zijn alle plekken bezet en klimmen mensen wanhopig op gevaarlijk stijle rotsen terwijl de police staat te kijken en lacht om de mensen die er niet op weten te komen. Om 18:00 begint de vliegtuigshow gevolgd door een watershow - brandweerboot spoot met wat water - en een rookshow die helemaal niet te ontdekken was. Om 21:00 de kleine vuurwerkshow zodat de kinderen naar bed kunnen, deze was al super cool. Om 00:00 was het nog 3x zo mooi. Prachtig begin voor 2017 😎.Читать далее

Au99Hans

ПутешественникBizar dat wij er ook geweest zijn, de view herinner ik me nog goed!

Nieuwjaarsduik Mona Vale Beach

1 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 27 °C

We krijgen op nieuwjaarsdag een snelcursus bodyboarden van Tijl en Denise. Super leuk om te doen! Na een paar keer zand en water happen heb ik het een beetje door. Nu nog leren surfen 😉

Посмотреть перевод

Je hebt het zo onder de knie zie ik wel!Groet en een goed, beter, best 2017. Ger

04.01.2017Ответить
    Au99Hans

ПутешественникNou Dijk, ik heb je Blogger ontdekt!

12.01.2017Ответить

ПутешественникGoed hè?

12.01.2017Ответить

ПутешественникHeerlijk, zo'n nieuwjaarsduik!

Coogee to Bondi coastal walk

4 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 25 °C

Spit to Manly walk

5 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 23 °C

Cooler dan coogee to bondi

MRI proefje

6 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 24 °C

Denise zocht nog proefpersonen voor een onderzoek, voor geld. Daar ben ik wel in voor.

Een keer een uur een hele saaie test oefenen en dan nog eens een uur in de scan dezelfde test uitvoeren en stil blijven liggen. Goede ervaring en een mooi plaatje van m'n brein😂.Читать далее

Blue Mountains

7 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 24 °C

3 sisters en 300 touristen op het uitkijkpunt, dan gaan we liever ergens anders heen. Dus we hebben een wandeltochtje door de bergen gemaakt.

Dagje strand

8 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 29 °C

Eerst weer op het rustige chille strand van Mona Vale bodyborden. Later door naar Palm Beach waar we de berg opgelopen zijn en over Palm Beach kijken.

4 wheel drive!

13 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 36 °C

Na twee weken halve afspraken en rare bezichtigingen had ik de hoop al bijna opgegeven.. de laatste optie is het dan toch geworden! Hier en daar wat ducttape, nog even langs de mechanic en dan is ie hopelijk goed genoeg voor m'n trip!

Voor de kenners:
    1997 Toyota Landcruiser Prado 90 series

Emile Knops

Emile KnopsWaw........Deze is alleen al vanwege het kenteken een goede keuze ;-)

1 лайк

Testritje met Tijl en Denise

15 января 2017 г., Австралия ⋅ ☁️ 22 °C

In convoy naar het Watagan National Park waar we kamperen. De campsite was bovenaan een redelijk stijl heuveltje, de eerste keer sta ik halverwege vast omdat ik waarschijnlijk alles fout deed. Reverse, aanloopje, in low range en vooral niet sturen, dan haal ik het met gemak. We slapen in de auto maar in die van mij is het superheet, ik heb niet zo'n mooie setup als Tijl en Denise..

Op de terugweg doen we nog een stukje echt offroad, supercool!

Посмотреть перевод

Het ziet er allemaal geweldig uit, ook dat brein van jou! Het avontuur in je eigen Landcruiser is dan nu echt begonnen. Lieve groet Ursula

Hey Mate

Hey MateHey Mate, Prachtige kar! Dat rijden komt van zelf goed. Kwestie van VEUL doen! Binnenkort rijd je er zonder probleem de Ayer Rock mee op. Fluitje van een cent. Nog een avontuurlijk vervolg van je grote reis en met je brein zit het ook wel goed zag ik ;-).

Au99Hans

ПутешественникHoi Dijk! Ben benieuwd naar je eerste berichten, ontmoetingen, views en panorama's! Goede reis!

Еще 3 комментария

Eindelijk op pad!

17 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 34 °C

M'n auto in Sydney volgeladen met backpackers, twee Duitse meisjes en 1 Nederlandse jongen. We kopen een flinke berg aan kampeerspullen in de kmarkt in Woolagong en zijn dan echt klaar om te gaan.

We kamperen gratis vlakbij het strand. Prima eerste dagje.

Murramarang NP

18 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 22 °C

De volgende dag zijn we naar een plek vlakbij Batemans Bay gereden, niet zoveel gedaan verder. Omdat de gratis camping later helemaal vol stond hebben wij onze plek gedeeld met 3 Franse en 2 Engelse die ook rondreizen. Wat ervaringen gedeeld en aan het eind van de middag nog een stukje gewandeld. Veel kangaroos hier 🙂Читать далее

Bergklimmetje

19 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 19 °C

Vlakbij Tilba Tilba een wandeling gemaakt, op een uitgedoofde vulkaan. Voor 600m klimmen viel het allemaal toch wat tegen. Een van de reisgenoten heeft eigenlijk nergens zin in dus die blijft bij de auto, veel plezier.

Schijnbaar heb ik de spirituele rots gespot, foto 4, dat voel je natuurlijk gewoon 🤔

Camping in Candelo

19 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 19 °C

Gratis plekje langs de weg, leek zo weinig op een camping dat we andere mensen vragen of we wel goed zaten. Dat bleken twee coole Belgen te zijn waar we die avond mee gegeten en gedronken hebben. Ze hebben ongeveer het zelfde plan als ons voor de volgende dag!Читать далее

Посмотреть перевод

Hoi Dijk! Zo te zien heb je het erg naar je zin in Australië!! Leuke mensen ontmoet en mooie foto's! Geniet ervan! Groetjes Joël (en de rest!)

24.01.2017Ответить
    P G

P GGaaf broertje! Leuk om hier al je updates te lezen. En gave foto's. Enjoy!

24.01.2017Ответить

21 января 2017 г., Австралия ⋅ 🌙 15 °C

Heel cool 4wd weggetje langs de highway

ПутешественникBegin je al een gave 4W-driver te worden👍

• D Gaustralia 2017Путешественник

Meeten met Sterre en Wiljo!

22 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 24 °C

Bij Raymonds Island met Sterre afgesproken, die waren namelijk vlakbij. Even gebbqt en daarna weer allebei verder.

Au99Hans

ПутешественникWat een strak blauwe luchten, S+W zijn alweer thuis nu....

Philip island

24 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 21 °C

Leuke hike op Philip Island. We hadden er met zonsondergang moeten zijn om de pinguins aan land te zien komen maar dat was ons iets te lang wachten. We moeten het dus doen met een aangespoelde pinguin en een babypinguin in een van de broedhutjes. De hike was toch wel cool, veel mooie uitzichten en lekkere inspanning.Читать далее

Aankomst in Melbourne

24 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 21 °C

Bij aankomst in Melbourne hebben we een tweedehands roofrack opgehaald van een paar bogans, voor 50 dollar. We dwingen ze een beetje om het ook erop te zetten want wij hebben natuurlijk geen gereedschap. Er missen wat bevestigingsboutjes dus voorlopig is hij nog met touw gefixt. Prima deal. Hierna onze Duitse passagier afgezet bij haar vriendin, de andere Duitse hebben we in overleg al eerder op de route achtergelaten omdat het niet echt klikte.. Onze nieuwe passagier, Maud, wacht op ons bij ons - goedkoper dan een hostel - hotel. Voor twee man geboekt maar we smokkelen haar naar binnen zodat we de kosten door drieën delen, wederom een prima deal. Hotel is niet geweldig maar er is een douche en wc, dat is al best luxe.Читать далее

Melbourne

25 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 22 °C

Lekker dagje door de stad gewandeld. Super leuke stad met overal straatartiesten en gezelligheid. Even 50 dollar in het casino erdoorheen gejaagd in de hoop hetzelfde geluk te hebben als mijn reisgenoot Danny, die in Australië 14.000 won in een café. Helaas is dat me niet gelukt. 'S avonds op stap en wat nederlanders leren kennen waarmee we afspreken voor morgen, Australia day.Читать далее

Au99Hans

ПутешественникNiet té veel verkeerde gokjes wagen 😂

Australia day

26 января 2017 г., Австралия ⋅ ☁️ 18 °C

Met heel veel dutchies meeten we in St Kilda om daar met z'n alle de dag door te brengen. Wij nodigen onze oude reisgenoot Heidi en onze belgen vrienden van eerder uit om ook even langs te komen. Leuk om die nog een laatste (?) keer te zien en afscheid te nemen onder het genot van drank, mcdonalds, voetbal, zwervers, nederlandstalige kutmuziek en nog meer drank. Verder nog onze 4e reisgenoot Anouk leren kennen en afgesproken haar mee te nemen. Niet al te laat gemaakt omdat we de volgende dag Melbourne alweer uitrijden.Читать далее

Weg uit Melbourne

27 января 2017 г., Австралия ⋅ ⛅ 21 °C

Dit was een drukke dag, we moeten namelijk het roofrack nog goed bevestigen, Anouk oppikken en de twee nieuwe nog even voorzien van kampeerspullen. De man die ons het roofrack verkocht had wel een adresje om dat materiaal te kopen. Dat bleek een groothandel in ijzerwaar te zijn. Met onze onwetende touristskills weten we ze daar wel zo ver te krijgen om ons gratis die dingen mee te geven. Toevallig past de enige ringsleutel die in mijn auto zit en daarmee is het roofrack klaar om helemaal volgezet te worden. We halen snel nog even een tweedehands 'good iron box' op en hebben achterin opeens zeeën van ruimte.Читать далее

Crissie Grootswagers

Crissie GrootswagersStoere foto Dijk! Daar kan veel bagage in, goeie oplossong!👍

P G

P GBaas 💪

03.02.2017Ответить

Start Great Ocean Road

28 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 19 °C

Op onze camping nog een kleine walk naar een waterval gedaan, mooi. Hierna richting Apollo Bay waar Anouk besluit uit te stappen en de bus naar Melbourne terug te nemen. Het kamperen en de heimwee was haar iets teveel.

Wij rijden door naar de 12 apostels en de London Bridge. Ongezellig druk bij de 12 apostels😖
    We rijden verder naar The Grampians waar we op een best aardige plek kamperen.

Au99Hans

ПутешественникWowwww, erg druk daar! Maar wat wil je, met zulk weer 🌞

Emile Knops

Emile KnopsWat een superfoto, Dijk. Die kleuren!

Hey MateHey Mate. Jij past wel in dat land! Wat een feest. Gr.Ger

01.02.2017Ответить
    Еще 2 комментария
    2 лайка

Grampians np

29 января 2017 г., Австралия ⋅ ☀️ 25 °C

Ritje naar de Grampians. Zieke bergen en mooie uitzichten. De gratis camping was ook weer lekker. 'S nachts wel wat kangaroos aan mn tent gesnuffeld.

Au99Hans

ПутешественникDan voel je je wel groot en sterk!

06.02.2017Ответить

Загрузить еще