• 's-Hertogenbosch centraal station

April 27, 2023 in the Netherlands ⋅ ☁️ 12 °C

De voorbereidingen voor Noorwegen waren al een tijdje in volle gang. Zo had ik in februari al een natuurcamping in Limburg gevonden en geboekt voor 2 nachtjes. De vrije dagen rond Koningsdag zouden we gebruiken om daar naartoe te fietsen met al onze bepakking, te proefkamperen en net te doen alsof we al in Noorwegen waren.

Op station Den Bosch stapten we uit de trein en op de fiets. We hadden vanaf hier nog een rit van 87 kilometer voor de boeg, en om enigszins op tijd op de camping aan te komen hadden we hier eigenlijk een uur eerder willen weggaan, maar dat was ons niet gelukt. Dus gauw op de fiets dan maar.

De eerste keer rijden met al het gewicht aan de fiets viel me al meteen 100% mee. Ik had me die ochtend in Utrecht nog gewogen: met fiets, alle bagage, kleren en wandelschoenen aan én helm op toonde de weegschaal 88 kilo. Dat moest allemaal mee de berg op, zoals Matthijs dat altijd zegt. En dan had ik eigenlijk nog niet eens alles definitief bij me. Maar de eerste kilometers door de stad voelden stabiel. So far so good.